LETNÝ TIP: Múzeum pozýva na prednášky o umení Andyho Warhola
09 | 07 | 2019 I TASR

Múzeum moderného umenia Andyho Warhola (MMUAW) v Medzilaborciach pripravilo pre svojich návštevníkov počas leta sériu prednášok. Informuje o tom internetová stránka múzea.


Témami stretnutí bude súčasné umenie v rôznych podobách, či už ide o mail-art alebo využívanie pop-artu pri práci so žiakmi základných škôl a tiež zamýšľanie sa nad dielami kráľa pop-artu. Prednášky o umelcovi otvoria témy ako Percepcia diela Andyho Warhola z etologického a etnologického pohľadu či Biela tvár na farebnom plátne.

Prvú zo série s názvom Grafika v digitálnej forme si budú môcť priaznivci moderného umenia vypočuť v utorok (9. 7.) so začiatkom o 13.30 h.

Ďalšie dve sa uskutočnia v stredy v priebehu dvoch nasledujúcich týždňov. Na rozhraní júla a augusta bude mať múzeum týždňovú prestávku, v auguste sa budú prednášky konať vo štvrtky, s výnimkou posledného týždňa, keď bude v utorok.

Počas leta je v MMUAW možné okrem troch stálych expozícií zhliadnuť aj výstavu diel Karola Felixa Lapač snov.

USA chcú zatiahnuť Nemecko do vojny v Sýrii, hovorí americký osobitný zástupca pre Sýriu
Spojené štáty vyzývajú Nemecko, aby vyslalo pozemné jednotky do severovýchodnej Sýrie. Chcú, aby čiastočne nahradilo americké sily, povedal americký osobitný zástupca pre Sýriu James Jeffrey novinám Welt am Sonntag. Čítať ďalej
08 | 07 | 2019 | František Németh