Huawei chce v Poľsku investovať vyše 705 mil. eur, rozhodnú však 5G siete
09 | 07 | 2019 I TASR

Čínska technologická spoločnosť Huawei plánuje investovať v Poľsku v nasledujúcich piatich rokoch v prepočte viac než 705 miliónov eur, rozsah investície však bude závisieť od toho, aká bude jej pozícia pri budovaní 5G sietí v krajine. Poukázal na to v pondelok zástupca poľskej divízie Huawei.


"V nasledujúcich piatich rokoch plánujeme vynaložiť v Poľsku prostredníctvom akvizícií takmer 3 miliardy zlotých (705,38 milióna eur)," povedal pre agentúru Reuters Ryszard Hordynski z poľskej divízie Huawei. Dodal však, že spoločnosť čaká, akú úlohu získa v oblasti budovania 5G sietí.

"Huawei má záujem v Poľsku investovať, tieto investície však musia mať ekonomický zmysel," dodal. Pôvodne firma uvádzala, že plánuje investície vo výške zhruba 2 miliardy zlotých, a to na obdobie troch rokov.

Dubajskému multimilionárovi ušla manželka. Zobrala deti aj desiatky miliónov eur
Verejnosti známa princezná Hája Bint Al Hussein utiekla od manžela Muhammada bin Rášida Ál Maktúma zo Spojených arabských emirátov do Nemecka. Pri manželovi žila v zlatom prepychu, no nie je to prvý krát čo sa pokúsila opustiť svojho manžela. V... Čítať ďalej
08 | 07 | 2019 | Ján Prokop


V januári tohto roka sa v Poľsku začalo diskutovať o prípadnom zakázaní firme Huawei podieľať sa na budovaní 5G sietí. Varšava tak vtedy reagovala na zatknutie zamestnanca čínskej spoločnosti a bývalého dôstojníka poľskej bezpečnosti, ktorí boli obvinení zo špionáže. Neskôr však poľská vláda tón zmiernila.

Na vyradenie Huawei z budovania 5G sietí v jednotlivých krajinách tlačia najmä Spojené štáty, podľa ktorých technológie Huawei predstavujú bezpečnostné riziko.

V polovici mája USA zaradili čínsku spoločnosť na zoznam firiem, s ktorými americké spoločnosti smú obchodovať len po získaní špeciálneho povolenia.

Čínska spoločnosť, ktorá je najväčším výrobcom telekomunikačných zariadení na svete, však tvrdenia, že jej výrobky predstavujú bezpečnostné riziko, odmieta.

S kartou svojho priateľa nechala čašníčke tringelt až 4500 eur! Poznáme dôvod
24-ročná Serina Wolfe z Floridy nechala čašníčke tringelt, ktorý bol tisícnásobne väčší, ako mal pôvodne byť - na zaplatenie použila ale kartu svojho priateľa. Čítať ďalej
08 | 07 | 2019 | Ján Prokop