Do jachty v Benátskej lagúne takmer narazila výletná loď
09 | 07 | 2019 I TASR

Veľká výletná loď Costa Deliziosa v nedeľu takmer narazila do jednej z jácht kotviacich v Benátskej lagúne v Taliansku, keď chcela vyplávať z prístavu. Príčinou bola búrka, ktorú sprevádzali silný vietor a krupobitie. Informovala o tom agentúra AP.


Spoločnosť Costa Crociere, ktorá loď vlastní, v nedeľu vyhlásila, že 300-metrové plavidlo s kapacitou 3800 pasažierov zasiahol "silný a nečakaný prúd vetra".

Keď posádka 50-metrovej jachty videla, že sa k nej blíži obrovská výletná loď, jej členovia rýchlo opustili palubu.

Lodivod s pomocou troch remorkérov loď odtiahli od jachty kotviacej v prístave a zabránili tak nárazu. Loď po úspešnom manévri vyrazila na plavbu smerom do južného Talianska.

Nehoda sa stala približne mesiac po tom, ako v kanáli Giudecca došlo ku kolízii medzi 13-poschodovou loďou MSC Opera s luxusným plavidlom, pričom štyria turisti utrpeli ľahšie zranenia. V Benátkach následne za zákaz vstupu veľkých lodí do prístavu demonštrovali tisícky ľudí.

Chorvátskom sa prehnali silné búrky, spôsobili veľké škody a mnoho zranení (VIDEO)
Chorvátsko zasiahli v nedeľu silné búrky, po ktorých zostali obrovské materiálne škody. Ničivé počasie sa podpísalo najmä na juhu krajiny. Búrky sprevádzal silný vietor, krúpy a silný dážď, ktorý na niektorých miestach spôsobil dokonca záplavy a... Čítať ďalej
08 | 07 | 2019 | Ján Prokop