Na Karlovarský filmový festival prišiel Mercuryho asistent Peter Freestone. Čo ho dojalo najviac?
07 | 07 | 2019 I Ján Prokop

Karlovarský filmový festival poctil svojou návštevou bývalý komorník Freddieho Mercuryho, ktorý žije v Česku. Peter Freestone, ktorý je jedným zo spoluscenáristov kinohitu Bohemian Rhapsody, sa v kúpeľnom meste na pozvanie rádia Frekvence 1 stretol s Fredieho aj svojimi fanúšikmi. Pôvodne festival pozýval spevákovho filmového predstaviteľa Rami Maleka.


Na festival samozrejme dorazil, svoje pocity opísal pár slovami v rozhovore. "Tu je krásne, dnes je pekný deň, nieje moc teplo a ľudia sú tu úžasný". Na filmovom festivale sa samozrejme premietal Bohemian Rhapsody. Freestone priznal, že tento filmový hit si už stihol pozrieť päť krát, a po každom pozretí má pocit, že vždy vidí niečo iné.

Sám je veľmi hrdý, že sa na tomto filmovom hite mohol podieľať. Myslí si, že keby bol Fredie Mercury medzi nami, bol by šťastný. Rozhovor ho v závere dojal, a pokiaľ by sa ho mal v tejto chvíli niečo spýtať, tak len to, že či počas života stihol všetko čo chcel.

Ďalšia loď s migrantami si opäť vynútila vylodenie na talianskom Lampeduse
Loď "Alex", ktorá v sobotu zakotvila na talianskom ostrove Lampedusa, si v nedeľných skorých ranných hodinách vynútila vylodenie štyroch desiatok prepravovaných migrantov. Zdôvodnila to príšernými hygienickými podmienkami, ktoré boli na palube.... Čítať ďalej
07 | 07 | 2019 | František Németh