ŠPORT: Sagan opäť zahviezdil, v prvej etape Tour de France skončil druhý
06 | 07 | 2019 I Marek Molnár

Držiteľom prvého žltého dresu na tohtoročnej Tour de France sa stal holanďan Mike Teunissen z tímu Jumbo-Visma. Na záver prvej etapy zdolal Petra Sagana (Bora-Hansgrohe), tretí skončil Caleb Ewan (Lottou Soudal).


Prvá etapa sa začínala aj končila v belgickom Bruseli, bola rovinatá a jej dĺžka bola takmer 200 km. Sagan obsadil zatiaľ 22. druhé miesto na Tour.

Saganovi patrí krásnych 20 bodov za víťazstvo v šprintérskej prémii, no vďaka triumfu v bodovacej súťaže je lídrom Teunissen. Avšak dres pre lídra bodovacej súťaže si aj tak oblečie Sagan, keďže Teunissen bude mať žltý. Bodkovaný dres patrí najlepšiemu vrchárovi Gregovi van Avermaetovi. Najlepším jazdcom do 25 rokov sa stal Ewan.

Cyklistov čaká v nedeľu tímová časovka, pričom Saganova Bora-Hansgrohe nepatrí zrovna medzi favoritov. Táto časovka meria 27 km so štartom pred Kráľovským palácom a cieľ je pri Atómiu v Bruseli.

„Vôbec tomu nemôžem uveriť, ani neviem, ako sa to stalo. Asi bude ešte chvíľku trvať, kým si uvedomím, čo som dosiahol. Bol to pre mňa len sen, no keď sa to podarilo, je to niečo neuveriteľné. Žltý dres by sme mohli udržať aj zajtra, keďže časovka je náš veľký cieľ,“ povedal víťaz v prvom rozhovore.

FOTO V ČLÁNKU: Lauru a jej priateľa zbili na dovolenke pred rokom takmer na smrť. Na svedomí to má majteľ a upratovačka
Dvadsaťšesťročná britská študentka Laura si v Chorvátsku prežila minulé leto najhoršie chvíle v živote. Tešila sa na krásnu dovolenku s priateľom, namiesto toho skončila v lekárskej starostlivosti. Čítať ďalej
06 | 07 | 2019 | Ján Prokop