POŽIAR: V Hranovnici horeli hospodárske budovy, oheň sa šíril aj na rodinné domy
05 | 07 | 2019 I TASR

Hasiči vo štvrtok večer zasahovali pri požiari šiestich hospodárskych budov v obci Hranovnica v okrese Poprad, ich majiteľ utrpel zranenia. Ako pre TASR povedal operačný dôstojník Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (KR HaZZ) v Prešove, oheň sa začal šíriť aj na strechy rodinných domov. Zásah ukončili okolo polnoci.


„Oznámenie sme prijali ako požiar šopy na rodinnom dome, v čase nášho príchodu bol plne rozvinutý. Prechádzal z jednej hospodárskej budovy na druhú a šíril sa aj na drevené strešné konštrukcie dvoch rodinných domov.

Bolo to v husto zastavanej radovej zástave,“ povedal s tým, že majiteľ uvedených budov pri požiari utrpel zranenia v tvárovej časti a bola mu privolaná zdravotná pomoc.

Pri likvidácii požiaru zasahovalo desať príslušníkov HaZZ so štyrmi cisternami, ale aj štyri dobrovoľné hasičské zbory. Ich členovia zostali na mieste hliadkovať.

V piatok dopoludnia má ísť na opätovnú obhliadku priestorov a záverečný súhrn škôd zisťovateľ príčin vzniku požiarov aj policajný vyšetrovateľ. Prvotný odhad škôd – sumár na všetkých stavbách, sa podľa hasičov pohybuje vo výške okolo 150.000 eur.

Pri havárii vrtuľníka na Bahamách zomrelo sedem Američanov
Miliardár Chris Cline medzi je medzi siedmimi americkými občanmi — štyrmi ženami a tromi mužmi —, ktorí sa vo štvrtok stali obeťami havárie vrtuľníka v Bahamách. Informovala o tom agentúra BNO News. Čítať ďalej
05 | 07 | 2019 | TASR