ŠOK: Dovolenkový raj sa zmenil na horor. Nemecká herečka sa utopila pred očami svojich detí
04 | 07 | 2019 I Ján Prokop

Šokujúca smrť nemeckej herečky Lisy Martinekovej zaskočila nielen rodinu, ale aj mnoho jej kolegov a fanúšikov. Plavovlasá umelkyňa zomrela za tragických okolností počas dovolenky v Taliansku.Utopila sa nešťastnou náhodou. O jej posledných hodinách prehovorili zasahujúci lekári.


Pôvodne to mala byť nezabudnuteľná dovolenka v Stredozemnom mori, skončila sa však tragicky. Úspešná herečka Lisa Martineková trávila letnú dovolenku so svojou rodinou v Taliansku, odkiaľ dokonca pochádzal aj jej manžel, herec a režisér Giulio Ricciarelli.

Lisa podľa magazínu Bunte.de vždy opisovala Toskánsko ako "jej malý raj", ktorý sa jej nakoniec stal osudným. V piatok 28. júna sa plavila luxusnou jachtou blízkosti ostrova Elba, na palube sa nachádzali aj jej deti vo veku 4, 7 a 8 rokov, ktoré sa stali svedkami tejto nešťastnej udalosti.

EXTRÉMIZMUS? Dvaja nemeckí novinári venujúci sa krajnej pravici dostali list s bielym práškom
Dvaja nemeckí novinári, ktorí písali o krajnej pravici, dostali listové zásielky s bielym práškom - ako sa neskôr ukázalo, išlo o prášok do pečiva. Vo štvrtok o tom informovala dortmundská polícia, píše agentúra DPA. Čítať ďalej
04 | 07 | 2019 | TASR


Podľa talianskych médií Lisa stratila vedomie pri kúpaní na otvorenom mori. Pitevná správa tvrdí, že dostala z doposiaľ neznámych okolností náhlu zástavu srdca. Lekári tiež uvažujú, že žena mohla trpieť nejakým doteraz nezisteným srdcovým ochorením. Lisin manžel údajne okamžite konal, jej bezvládne telo dostal na loď a okamžite zavolal na tiesňovú linku.

"Žena vo vode už plávala bez známok života, keď ju jej manžel vytiahol na palubu za vlasy. Začali sme síce s resuscitáciou, ale vdýchla príliš veľa vody, "opísal Lisine posledné okamihy privolaný záchranár. Manžel bol podľa neho v úplnom šoku.

Seriálovú hviezdu sa snažila na pláži oživiť najprv zdravotná sestra klasickou masážou srdca, potom lekári pomocou defibrilátora. Neskôr bola transportovaná helikoptérou do 70 km vzdialenej nemocnice Misericordia v Grosseto. Lekári však po dlhom boji skonštatovali smrť.

ŠOK v Zoo Brno! Tri medvieďatá prišli o otca. Čo sa vlastne stalo?
Dnes v ranných hodinách sme boli nútení pristúpiť k utrateniu samca medveďa kamčatského Jelizara, ktorý bol od konca apríl v starostlivosti veterinárneho lekára, oznámila zoo pre Stars24. Čítať ďalej
04 | 07 | 2019 | Ján Prokop


"Snažili sme sa ju oživiť tri hodiny, ale nedokázali sme jej už pomôcť," vyhlásil kardiológ Ugo Limbruno. Smrť Lisy Martinekovej bola teda prirodzená, bez cudzieho zavinenia. Jej telo by malo byť v najbližších dňoch prevezené späť do Nemecka.

Tvorcovia seriálu Die Heiland: Wir sind Anwalt (Spasitelia: My sme právnici), kde hrala Lisa hlavnú úlohu, sa zatiaľ rozhodli natáčanie pozastaviť, ďalší osud seriálu je stále nejasný. Bez predstaviteľky titulnej úlohy je vraj možné, že seriál nebude ďalej pokračovať, pretože Lisu by bolo veľmi ťažké len tak nahradiť.

TRAGÉDIA: 18-ročný mladík neprežil skok z okna, jeho matku previezli do nemocnice. Je v kritickom stave
Kysuckým Lieskovcom otriasla tragédia. V dôsledku rodinnej hádky v školskej bytovke zahynul iba 18-ročný mladík pádom z okna. Jeho matku odviezli v kritickom stave do nemocnice, stará mama ostala zhrozená. Čítať ďalej
04 | 07 | 2019 | Ján Prokop