Sociálna poisťovňa eviduje množstvo chýb pri úhradách poistného
02 | 07 | 2019 I TASR

Napriek častým kontrolám subjektov a informačnej kampani, v ktorej Sociálna poisťovňa dlhodobo informuje platiteľov poistného o najčastejších chybách pri platení odvodov, ktoré platiteľom môžu spôsobiť neskoršie problémy, poisťovňa stále eviduje tisíce neidentifikovaných platieb.


Medzi najčastejšie chyby patria nedostatky pri uvádzaní identifikačných údajov pri platbách, a to variabilný, konštantný a špecifický symbol.

"Len pobočka SP v Bratislave registruje v priemere okolo 200 neidentifikovaných platieb denne, pričom začiatkom mesiaca ich počet prudko stúpa aj na niekoľko tisíc denne. Neidentifikované platby tvoria v spomenutom období v priemere 15 %.

ŠKANDÁL: Francúzski štátni zamestnanci dostávali celé roky výplatu za nič. Dohromady išlo o 25 mil. EUR
Predstavte si, že každý deň budete v práci do ktorej ani nemusíte ísť a najlepšie na tom je, že ani nemusíte vlastne nič robiť. Najlepšie na tom je, že by ste za to dostali každý mesiac ešte aj výplatu. Takýto sen je však skutočnosťou pre 30... Čítať ďalej
02 | 07 | 2019 | Imrich Kovačič


Pátranie po pôvodcoch a účele platieb je manuálne a z časového hľadiska náročné a treba povedať, že za uvedenie správnych údajov je zodpovedný platiteľ. Teda ak aj zaplatí odvody, ale uvedie nesprávne údaje alebo sumu, stáva sa dlžníkom Sociálnej poisťovne," zdôrazňuje hovorca poisťovne Peter Višváder.

Sociálna poisťovňa preto upozorňuje poistencov a zamestnávateľov, aby venovali pozornosť svojim platbám a vyvarovali sa nesprávne uvádzaným identifikačným údajom a aby sledovali zmeny vo výške vymeriavacích základov a s tým súvisiacich odvodov.

ŠOKUJÚCE: Gottova fotka z dovolenky odhalila tajomstvo!
Stará láska nehrdzavie? Český slávik z dovolenky na Sardínii prezradil, na akú ženu mal v minulosti zálusk. Mladý Karel Gott v deviatej triede mal oči len pre jednu ženu, svoju učiteľku ruštiny, ktorú nedávno pozval k sebe domov na... Čítať ďalej
02 | 07 | 2019 | František Németh