Deutsche Bank lieta v problémoch. Má v pláne prepustiť až 20-tisíc ľudí
02 | 07 | 2019 I Ján Prokop

Jedna z popredných svetových bank a zároveň najväčšia banka v Nemecku Deutsche Bank má v pláne prepustiť zhruba 20-tisíc svojich zamestnancov, ktorých je dokopy 91-tisíc. Povedal to zdroj agentúry Bloomberg.


Podľa denníka The Wall Street Journal banka uvažuje o prepustení pätnástich až dvadsiatich tisícoch pracovných miest, čo by predstavovalo 16 až 22 percent z celkového počtu zamestnancov.

Toto hromadne prepúšťanie by podľa denníka trvalo dlhšie ako rok a týkalo by sa rôznych regiónov a podnikateľských aktivít banky. Zdroje, ktoré majú blízko k banke sa domnievajú, že tento krok by mal výrazný vplyv na aktivity v Spojených štátoch či na investičné bankovníctvo.

Hovorca Deutsche Bank, ktorý sa k celej veci a budúcim plánom zatiaľ nevyjadril, v skratke uviedol, že banka "pracuje na opatreniach na urýchlenie svojej transformácie".

Komentár Romana Suchého: Harabin odhodil masku, ide do politického zápasu ako urazený slon v porceláne
Sudca Najvyššieho súdu Štefan Harabin naďalej vajatá o politických ambíciách s jeho vyhláseniami a neistými odpoveďami. Čítať ďalej
02 | 07 | 2019 | Roman Suchý


Oficiálne správy o prepúšťaní by mali vyjsť na povrch už tento týždeň, pričom sa očakáva zmysluplný plán na reštrukturalizáciu.

Deutsche Bank musela za posledné roky čeliť mnohým prekážkam. Okrem iného inkasovala aj vysoké pokuty za rôzne pochybenia - napríklad v Spojených štátoch banka čelí rozsiahlemu vyšetrovaniu kvôli obvineniam, ktoré súvisia s praním špinavých peňazí.

To sa prejavuje aj na postupnej strate dôvery investorov v túto inštitúciu. Akcie Deutsche Bank sa za posledný rok prepadli z 11,46 eura na 6,755 eura za akciu.

Priaznivou správou však pre najväčšiu nemeckú banku boli štvrtkové výsledky každoročných záťažových testov bánk v Spojených štátoch. Deutsche Bank tento rok týmito testami, na rozdiel od minulého roka, úspešne prešla.

Deutsche Bank v marci potvrdila, že rokuje o prípadnom spojení s najväčším domácim konkurentom Commerzbank. Koncom apríla však firmy uviedli, že rozhovory skončili bez uzavretia dohody.

Od 1. júla začal platiť ústavný zákon o dôchodkovom strope
Dôchodkový vek na Slovensku sa ústavne zastropuje na 64 rokov. Ženy pôjdu do dôchodku skôr za výchovu dieťaťa. Od 1. júla začal platiť ústavný zákon, ktorý rieši dôchodkový strop. Čítať ďalej
02 | 07 | 2019 | TASR