DANKO V RUSKU: Jeho podnikateľská misia pokračuje v tatárskej Kazani
02 | 07 | 2019 I TASR

Predseda Národnej rady SR Andrej Danko sa v utorok s delegáciou a zástupcami podnikateľov presunul z Moskvy do Tatárskej republiky.


Tu by sa mal okrem stretnutia s predsedom Štátnej rady Tatarstanu Faridom Muchametšinom a s prezidentom Rustamom Minnichanovom zúčastniť na otvorení spoločného tatársko-slovenského podnikateľského fóra. V stredu sa Danko vráti na ukončenie medzinárodného fóra Rozvoj parlamentarizmu do Moskvy.

MIMORIADNA SPRÁVA: Zsuzsová mala pre Kočnera získať intímne fotky Andreja Danka
Bezpečnostný analytik Radovan Bránik na svojom webe uverejnil článok o aktivitách Aleny Zsuzovej. Jedna z nich sa dotýka priamo aj predsedu parlamentu a šéfa SNS Andreja Danka. Čítať ďalej
01 | 07 | 2019 | Martin Sničovský


Podľa Danka sa v Tatárskej republike budú podpisovať bilaterálne dohody, konkrétne firmy a náplň týchto dokumentov však špecifikovať nechcel. "Súčasne to využijeme na to, že keď máme so sebou delegáciu podnikateľov, aby spoznali lokálne podmienky," povedal.

Etablovať sa na ruskom trhu a využívať výhody ruskej štátnej pomoci, je podľa Danka pre slovenské podniky zložité. Jedným zo spôsobov, ako sa to dá, je zakladanie spoločných podnikov.

"Dnes môžu podnikatelia v Moskve či Tatarstane vidieť to, čo vidia bežne Francúzi či Nemci, ale najmä Američania," vysvetlil Danko jeden z dôvodov podnikateľskej misie v regióne.

Tatarstan je jedna z najrozvinutejších republík Ruska, ktorá leží na križovatke najdôležitejších diaľnic. Produkcia regiónu je zameraná najmä na petrochemický priemysel, ale napríklad aj strojárske výrobky. Podľa Danka vybrali región ako príklad, ktorý ukáže podnikateľom cestu na ruské regionálne trhy.

Fico označil Druckera za liberálneho kavierenského politika. Špekulácie o Pellegrinim a exministrovi sa stupňujú
Aktuality upozorňujú na "špekulácie, či sa Peter Pellegrini pridá k svojmu bývalému kolegovi z vlády." Čítať ďalej
01 | 07 | 2019 | Peter Bachan