Indickí motocyklisti sa takmer stali obedom pre tigera (VIDEO)
30 | 06 | 2019 I Imrich Kovačič

V napínavom videu, zachytenom v Indii je zachytený neúspešný útok bengálskeho tigra, a to vďaka statočnosti amatérskeho filmára, ktorý natáčal so svojim telefónom aj napriek tomu, že mu išlo o život a zviera ho takmer chytilo.


Krátky klip zachytáva celú akciu, od momentu kedy si tiger všimol dvoch ľudí idúcich na motorke okolo neho a rýchlo sa na nich vyrútil v snahe niekoľkými obrovskými skokmi ich uloviť. Keď si však uvedomil, že jeho korisť je rýchla a ujde mu, ustúpil späť do krovia a zmizol.



Video bolo natočené v prírodnej rezervácii Muthanga Wildlife Sanctuary v indickom štáte Kerala, obľúbenej turistickej destinácie v južnej Indii. Na sociálnej sieti ju zdieľala spoločnosť Forms and Wildlife Protection Society (FAWPS).


„Je to spôsob, akým sú v Indii riadené tigrie parky?“ Pýtal sa FAWPS a zdôrazňoval, že ľudia sú v reálnom nebezpečenstve.


Jazdci však neboli údajne ani turisti ani miestni obyvatelia. Podľa dostupných informácií to boli strážcovia parku.


Užívatelia internetu boli ohromení tým, čo videli, chválili zručnosti vodiča, keď pridal plyn, aby sa vyhli útoku a s vyrovnanosťou kameramana.


"Takto sa kŕmia tigre v Indii?" Zažartoval niekto v komentároch.


Mnohí tiež poukázali na to, že takéto incidenty sú nevyhnutné, pretože civilizácia zasahuje do biotopu voľne žijúcich zvierat. „Ľudia vtrhli do ich domova. Kde teraz pôjdu? “


Minulý rok sa odohralo aj stretnutie dvoch motocyklistov a dvoch tigrov, zachytenom na videu v centrálnom štáte Maharashtra, pričom ľudia v tomto prípade mali tiež šťastie, že unikli živý. Video je však nervy drásajúce a mimoriadne napínavé.