KRIMI: Polícia obvinila dvoch dílerov, ktorí predávali pervitín
28 | 06 | 2019 I TASR

Trnavskí policajti v uplynulých dňoch zadržali dvoch mužov, ktorých podozrievali z drogovej trestnej činnosti. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave Mária Linkešová.


V pondelok v podvečerných hodinách kontrolovali príslušníci kriminálnej polície mladíka jazdiaceho na bicykli v obci Vinohrady nad Váhom v okrese Galanta. "Počas kontroly policajtom dobrovoľne vydal deväť igelitových vrecúšok s ružovou kryštalickou látkou. Tie mal v pánskej taške, prevesenej cez plece. Podozrivý sám uviedol, že ide o pervitín," informovala o tom Linkešová.

KRIMI: Nové informácie v prípade vraždy Jána Kuciaka - polícia mala zaistiť rukavice vraha
TV JOJ informuje o zisteniach, ktoré ukazujú, že vyšetrovatelia mali po vražde novinára a jeho družky zaistiť špeciálne rukavice, ktoré vrah použil pri vražde. Čítať ďalej
28 | 06 | 2019 | Roman Suchý


Kriminalisticko-expertízny ústav Policajného zboru látku vyhodnotil ako čistý metamfetamín, z ktorého by bolo možné vyrobiť minimálne 110 dávok drogy. Vyšetrovateľ galantskej kriminálnej polície muža zadržal a na základe získaných dôkazov obvinil 19-ročného Vinohradčana z drogovej trestnej činnosti, z prechovávania a predaja drog. Vyšetrovateľ spracoval zároveň podnet pre prokurátora na jeho väzobné stíhanie. V prípade uznania viny mu hrozí odňatie slobody na tri až desať rokov.

Trnavskí policajti zadržali minulý týždeň muža, ktorý prevážal v aute minimálne 63 dávok metamfetamínu. "Policajti pracovali s operatívnou informáciou, ktorá sa nakoniec potvrdila ako pravdivá. Podľa získaného opisu identifikovali osobu a vo štvrtok v popoludňajších hodinách vykonali zákrok, pri ktorom zadržali na Ulici Františka Lipku v Hlohovci 37-ročného vodiča na osobnom aute," doplnila krajská policajná hovorkyňa.

VAROVANIE: Celý deň nás čakajú horúčavy, niekde sa teplota vyšplhá až na 34 stupňov!
Meteorológovia varujú pred horúčavami, ktoré budú na území Slovenska v nedeľu 30. júna. SHMÚ preto vydal výstrahy prvého stupňa. SHMÚ o tom informuje na svojom webe. Čítať ďalej
28 | 06 | 2019 | TASR


Muža predviedli pred vyšetrovateľa a podozrivé látky zaslali na expertízne skúmanie. To potvrdilo, že muž prevážal v aute pervitín. Policajti pri lustrácii zároveň zistili, že muž má od mája súdom uložený zákaz viesť motorové vozidlá po obdobie dvoch rokov. Vyšetrovateľ ho obvinil zo zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi. Zároveň mu vzniesol obvinenie aj za prečin marenia výkonu úradného rozhodnutia.

Na základe príkazu súdu, ktorý rozhodol, že obvinený bude stíhaný väzobne, bol muž eskortovaný policajnou hliadkou do výkonu väzby. V zmysle zákona hrozí za uvedený skutok trest odňatia slobody na tri až desať rokov.

Koľko zarábajú politici? Suverénne vedie Kiska
Najvyššie príjmy spomedzi aktívnych politikov priznali exprezident Andrej Kiska, viac ako 480 tis. EUR, a predseda Národnej rady SR Andrej Danko, viac ako 250 tis. EUR. Vyplýva to z majetkových priznaní politikov a verejných funkcionárov za rok... Čítať ďalej
28 | 06 | 2019 | Gabriel Matta