Čižnár ešte nerozhodol o Kočnerovom mimoriadnom opravnom prostriedku
28 | 06 | 2019 I TASR

Generálny prokurátor SR Jaromír Čižnár zatiaľ nerozhodol o mimoriadnom opravnom prostriedku, ktorý podal v máji obhajca podnikateľa Mariana K. Marek Para voči obvineniu jeho klienta v prípade vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice.


"Prokurátor Generálnej prokuratúry SR študuje spisový materiál, oboznamuje sa s ním. V tejto súvislosti len pripomíname, že ide o rozsiahly spisový materiál," povedala v piatok pre TASR hovorkyňa GP SR Andrea Predajňová.

KRIMI: Nové informácie v prípade vraždy Jána Kuciaka - polícia mala zaistiť rukavice vraha
TV JOJ informuje o zisteniach, ktoré ukazujú, že vyšetrovatelia mali po vražde novinára a jeho družky zaistiť špeciálne rukavice, ktoré vrah použil pri vražde. Čítať ďalej
28 | 06 | 2019 | Roman Suchý


Obhajca obvineného a aj obžalovaného Para podal 2. mája na GP SR mimoriadny opravný prostriedok voči rozhodnutiu Úradu špeciálnej prokuratúry, ktorý predtým zamietol sťažnosť podnikateľa vo veci obvinenia v prípade vraždy Kuciaka a jeho snúbenice. O mimoriadnom opravnom prostriedku by mal v budúcnosti rozhodovať generálny prokurátor Čižnár, a to v lehote do polroka.

Parovi podľa jeho slov nebolo možné nahliadnuť do spisu, a to mu "znemožnilo efektívne odôvodniť sťažnosť voči obvineniu". Podnikateľa Mariana K. predtým obvinili z objednávky vraždy investigatívneho novinára Kuciaka, pri ktorej zomrela aj jeho snúbenica. Kuciakovu likvidáciu si mal objednať pre jeho novinársku prácu. Voči obvineniu podal Para na ÚŠP sťažnosť. Koncom marca Mariana K. spolu s ďalším z obvinených v prípade vraždy Kuciaka Tomášom Sz. obvinili aj z prečinu nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami.

S Marianom K. a bývalým riaditeľom televízie Markíza Pavlom R. je zase naplánované hlavné pojednávanie v tzv. kauze televíznych zmeniek na Špecializovanom trestnom súde v Pezinku na 22. júla. Proces je naplánovaný na päť dní.

NA PULZE DŇA: Kočner sa opäť snaží dostať z basy, chce vypovedať v kauze zmeniek
Marian Kočner žiada súd o prepustenie z väzby. Vo veci zmeniek chce znovu vypovedať, informuje Denník N. Čítať ďalej
20 | 06 | 2019 | Alexander Adamecký, TASR


Marian K. je momentálne naďalej väzobne stíhaný pre kauzu tzv. televíznych zmeniek. ŠTS začiatkom apríla rozhodol, že Marian k. ostáva v sprísnenej, tzv. kolúznej väzbe. Marian K. bol postupne vo väzbe v Bratislave, Leopoldove, Banskej Bystrici a napokon zase v Leopoldove. Od leta minulého roka sa neúspešne snažil dva razy dostať z väzby na slobodu, čo zamietol prvostupňový súd - ŠTS, pracovisko Banská Bystrica, ako aj odvolací Najvyšší súd SR.

Naposledy v pondelok vzal prostredníctvom svojho obhajcu v poradí tretiu žiadosť o prepustenie z väzby späť.

Okrem toho Krajská prokuratúra v Bratislave koná v kauze nebezpečného prenasledovania (sledovanie novinárov). Na sledovanie si mal najať Marian K. exsiskára a bývalého novinára Petra Tótha. Vo veci ešte nepadlo žiadne obvinenie.

ČO SA DEJE? Kočner stiahol žiadosť o prepustenie z väzby, má novú stratégiu?
Obžalovaný podnikateľ Marian K. stiahol v piatok žiadosť o prepustenie z väzby na slobodu. Upozornil na to Rozhlas a televízia Slovenska, TASR to potvrdil jeho obhajca Marek Para. Čítať ďalej
21 | 06 | 2019 | TASR