Dvaja mŕtvi a sedem zranených pri havárii lietadla An-24 vo východnej Sibíri (VIDEO)
27 | 06 | 2019 I Imrich Kovačič

Najmenej dvaja ľudia zomreli a sedem ich je zranených v dôsledku havárie lietadla na východnej Sibíri v Burjatskej oblasti. Dvojturbovrtuľové lietadlo Antonov An-24 prevádzkované leteckou spoločnosťou Angara dnes ráno nezvládlo núdzové pristátie a havarovalo na letsku v meste Nižneangarsk.


Tragédia nastala po tom, ako lietadlo zišlo z dráhy pri pokuse o núdzové pristátie. Videá z tragédie, zaznamenanej svedkami ukazujú veľké oblaky dymu, ktoré stúpali do výšky.




https://youtu.be/q2sAjbNlv8w

Podľa predbežných informácií najmenej dvaja členovia posádky haváriu neprežili, pričom najmenej sedem ďalších bolo hospitalizovaných s vážnejšími zraneniami. Celkom 43 cestujúcich z lietadla bolo zachránených. Lietadlo smerovalo na letisko Ulan Ude.


“Bezprostredne po vzlete jeden z motorov zlyhal. Posádka sa rozhodla vrátiť sa na letisko," povedal pre agentúru Tass hovorca Burjatskej oblasti Aleksey Fishev. "Počas pristávania lietadlo zišlo z dráhy a o 100 metrov na to narazilo do čistiarne odpadových vôd, čo spôsobilo okamžitý požiar lietadla"