Kongres SZĽH si zvolil Miroslava Šatana za nového prezidenta
26 | 06 | 2019 I Roman Suchý

Novým prezidentom Slovenského zväzu ľadového hokeja je Miroslav Šatan. O rozhodnutí sa hlasovalo v stredu, kedy delegáti Kongresu SZĽH uprednostnili nového kapitána namiesto Jaromíra Šmátrala.


Šatan získal 229 hlasov, zatiaľ čo jeho protivník iba 99. Pôvodne bojoval o prvenstvo aj Dárius Rusnák, ktorý napokon z kandidatúry odstúpil.

42- ročný Šatan pôsobil v uplynulých dvoch sezónach ako generálny manažér slovenských reprezentácií. Má za sebou dlhoročné skúsenosti ako hráč, odohral vyše tisíc zápasov v NHL. Tak isto patrí medzi držiteľov Stenleyho pohára a v slovenskom drese sa teší zo štyroch medailí z majstrovstiev sveta. Pri každom ocenení figuroval ako kapitán slovenského tímu a zakaždým patril medzi najlepších strelcov.

NOTRE-DAME: Možnými príčinami požiaru sú cigareta či porucha elektriny
Nie sú žiadne náznaky, že ničivý požiar parížskej katedrály Notre-Dame bol v apríli založený úmyselne. Medzi pravdepodobnými príčinami požiaru sú zle zahasená cigareta či elektrická porucha. V stredu to oznámila parížska prokuratúra, ktorú citovala... Čítať ďalej
26 | 06 | 2019 | TASR


Topoľčiansky rodák ešte pred kongresom avizoval, že sa chce dohodnúť s klubmi na jednotnej dlhodobej stratégii rozvoja hokeja. Jeho ďalším cieľom je budovanie akadémií, ktoré by mali postupne vyrásť v každom krajskom meste.

Šatan bude v poradí ôsmy prezident slovenského hokejového hnutia, pred ním v tejto funkcii pôsobili Ján Mitošinka, Viktor Špakovský, Dušan Pašek, Ján Stanovský, Juraj Široký st., Igor Nemeček a Martin Kohút. Práve posledný menovaný viackrát podporil Šatanovu kandidatúru na pozíciu šéfa zväzu.