POLÍCIA: V obci Štefanov objavil muž guľomet zamurovaný v komíne
25 | 06 | 2019 I tasr

V rámci rekonštrukcie starého domu objavil muž v Štefanove v okrese Senica zamurovaný guľomet v komíne. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave Martina Kredatusová.


Muž objavil guľomet pri rekonštrukcii udiarne. "Pri búraní komína v ňom našiel zamurovanú zbraň. Starú hrdzavú zbraň priniesol a odovzdal na obvodné oddelenie Policajného zboru v Holíči," uviedla Kredatusová.

Zbraň prehliadol pyrotechnik. "Ten určil, že je nefunkčná, pričom išlo o guľomet MG 15, ktorý sa používal počas druhej svetovej vojny ako letecký guľomet. Polícia zbraň zaistila a v rámci konania bude zaslaná na expertízu na Kriminalistický a expertízny ústav Policajného zboru," doplnila krajská policajná hovorkyňa.

HORÚČAVY: V pondelok skolabovalo z tepla až 78 ľudí!
V pondelok 24. 6. skolabovalo z tepla 78 pacientov. Najviac - zhodne po 14 pacientov v Košickom a v Trnavskom kraji. Najmenej pacientov - štyria mali zdravotné ťažkosti v dôsledku horúčav v Nitrianskom kraji. TASR o tom informovala hovorkyňa... Čítať ďalej
25 | 06 | 2019 | tasr


Polícia upozorňuje, že ľudia sa stále stretávajú s pozostatkami zbraní či munície z druhej svetovej vojny. Preto je veľmi dôležité vedieť, že s nálezmi netreba manipulovať, ale radšej privolať na miesto políciu.