Novou hovorkyňou Bieleho domu bude Stephanie Grishamová, ktorú “dodala” Melania Trumpová
25 | 06 | 2019 I Imrich Kovačič

Melania Trumpová oznámila, že jej hovorkyňa Stephanie Grishamová nahradí Sarah Sandersovú v pozícii tlačovej  tajomníčky Bieleho domu. Grishamová je známa svojou ostrou obranou prvej dámy v prostredí nepriateľských médií.


Trumpová oznámila túto zmenu na svojom Twitteri. Tiež naznačila, že Grishamová bude komunikačná riaditeľka Bieleho domu.



Táto správa neprichádza ako úplné prekvapenie, pretože prvá dáma v priebehu výberového procesu na túto funkciu už prezradila pár indícií, ktoré viedli k tejto domnienke. Na otázku, či existuje možnosť žeby úlohu hovorkyne Bieleho domu prevzala Grishamová, povedala počas rozhovoru Fox & Friends, že "Stephanie je úžasná."


Bývalá tlačová tajomníčka Sarah Sandersová sa vyjadrila, že Stephanie  je jedným z mála členov kabinetu prezidenta s ktorým sa veľmi dobre pracovalo a určite „bude pre prezidenta a krajinu neuveriteľným prínosom“.


Grishamová kritizovala „mainstreamové médiá“, ktoré vinila zo zámerne bulvarizovaných útokov proti prvej dáme tým, že robili klasický bulvár ešte viac bulvárnejším.


Jej ťažkopádny štýl však môže byť veľkou prekážkou pri komunikácii s médiami, vzhľadom na katastrofálny stav vzťahov Bieleho domu s množstvom médií. Trump sa dokonca uchýlil k zrušeniu tradičných televíznych brífingov tlačovej tajomníčky v reakcii, že tieto sú „hrubé a nepresné“ a nepokrývajú skutočné politické dianie.