Nové hybridné BMW automaticky vypne spaľovací motor v znečistených mestách
25 | 06 | 2019 I TASR

Nové hybridné automobily BMW automaticky vypnú svoje spaľovacie motory v silne znečistených mestských oblastiach a prejdú na čisto elektrický režim jazdy v rámci znižovania emisií z vozidiel.


Nemecký výrobca luxusných áut BMW sa tak snaží o optimalizáciu environmentálnych dôsledkov hybridných vozidiel v čase, keď automobilový priemysel zápasí s prechodom na čisto elektrické modely. Tie v minulom roku predstavovali len 1,5 % celkového predaja áut.

Ľudia sa vyhýbajú nákupu čisto elektrických áut pre nedostatok nabíjacích staníc. A tiež preto, že majú obmedzený dojazd a dlhší čas nabíjania.

Väčšie rozšírenie elektromobilov brzdí aj fakt, že mestá zápasia s financovaním drahých investícií do elektrickej infraštruktúry, ktorá je potrebná pre zvládnutie nabíjania väčšieho množstva elektromobilov.
Dokonca aj nemecký Ruesselsheim, domov automobilky Opel, musel požiadať o štátnu pomoc na výstavbu 1300 nabíjacích staníc.

AKTUALIZOVANÉ: Filip Rybanič, ktorý si prezrel účty Kaliňáka a Bašternáka, už pozná svoj trest. Od krajského súdu dostal podmienku
Krajský súd v Bratislave na svojom verejnom zasadnutí odsúdil Filipa Rybaniča, asistenta poslanca Národnej rady SR Jozefa Rajtára, na trojročný trest s jednoročným odkladom a skúšobnou lehotou. Čítať ďalej
25 | 06 | 2019 | TASR


Hybridné vozidlá majú schopnosť dobíjať elektrickú batériu počas jazdy so spaľovacím motorom. Táto funkcia zmierňuje obavy zákazníkov z obmedzeného dojazdu a znižuje aj tlak na mestá v súvislosti s rozširovaním nabíjacej infraštruktúry.
Nové hybridy BMW budú mať funkciu automatického prepínania od roku 2020.