Komentár Vladimíra Prochvatilova: Vtedy v Amerike - séria podivných úmrtí
25 | 06 | 2019 I Zuzana Perželova

Vladimír Prochvatilov (Fond strategickej kultúry)


Hĺbkové upratovanie, štát zametá stopy


Zatiaľ čo Donald Trump s Melániou cestujú po svete na štátne návštevy, dochádza v Amerike k udalostiam, ktoré môžu vážne ovplyvniť osud Hillary Clintonovej. H. Clintonová bola Trumpovou hlavnou politickou oponentkou a súperkou v prezidentských voľbách v roku 2016.


5. júna bol nájdený  vo svojom aute zástupca náčelníka polície New Yorku Steven Silks s prestrelenou hlavou. Podľa TheNew York Times si policajt strelil do hlavy. V počiatočnej správe policajného oddelenia New Yorku nebola o samovražde Silksa ani zmienka: „Dôstojník bol nájdený ako nehybne sedí v aute so strelnou ranou na hlave. Bol prevezený do nemocnice Elmhurst policajným autom, kde ho neskôr vyhlásili za mŕtveho“.


Steven Silks, ako to o ňom bolo dobre známe bol optimista, maratónec a horolezec. Verzia o samovražde jedného z najlepších policajných dôstojníkov v New Yorku nevyzerá príliš presvedčivo, najmä ak vezmeme do úvahy, že Silks  sa chystal  odísť do dôchodku. Službe v polícii obetoval 38 rokov. Dokonca stihol odovzdať svoje dokumenty potrebné k výmere dôchodku na políciu New Yorku večer 4. júna, tesne pred smrťou.


Rovnako podozrivo vyzerá aj predčasný odchod zo života Josepha Calabreseho, policajta z oddelenia vyšetrovania vrážd, ktorý mal vyšetrovať smrť svojho šéfa. Veterán newyorskej polície detektív Joseph Calabrese zmizol bez stopy deň po Silksovej smrti. Telo detektíva bolo nájdené neďaleko pláže Plumb. V polícii odslúžil 37 rokov. Podľa oficiálnej verzie sa Calabrese zastrelil. Oficiálna verzia nedáva odpoveď na otázku, prečo by detektív, ktorý sa rozhodol zastreliť sa, opustil svoje auto a v horúčave sa pešo trepal na pláž.


...Vrátime sa do minulosti. Dňa 6. novembra 2016, v predvečer prezidentských volieb v USA, celý rad amerických vydaní, s odkazom na zdroj z newyorského policajného oddelenia, uviedlo, že v dobe vyšetrovania trestného prípadu vo veci zvádzania 15-ročného dievčaťa kongresmanom Anthonym Weinerom, manželom Humy Abedinovej, osobnej asistentky Hillary Clintonovej, bol počas prehliadky nájdený notebook „s dostatočným množstvom dôkazov, postačujúcich na to, aby „poslali Hillary a jej tím na celoživotnú dovolenku“.


Detektívi newyorskej polície a ich šéf James P. O'Neill oznámili, že ak FBI a ministerstvo spravodlivosti nedostane včasnú obžalobu Clintonovej a jej spolupáchateľov, newyorská polícia zverejní obsah notebooku. „To čo je v e-mailoch, je ohromujúce. Doslova som z toho zvracal... - povedal šéf polície v New Yorku. Máme kópie všetkého. Pošleme ich na WikiLeaks,  alebo osobne zorganizujem vlastnú tlačovú konferenciu“, uviedol James P. O'Neill.


Uvedené vyhlásenia newyorských policajtov môžu vysvetliť dôvod, prečo riaditeľ FBI James Comey obnovil vyšetrovanie neoprávneného používania tajnej informácie Hillary Clintonovej, čo okamžite znížilo jej rating.


Na amerických pravicových konzervatívnych fórach písali o zosnulom Stevenovi Silksovi, ako o"policajnom šéfovi, ktorý odovzdal Weinerov notebook FBI a oboznámil sa s jeho obsahom". Na sociálnej sieti ľudia hovorili o reakcii policajtov na to, čo bolo v notebooku Humy Abedinovej: „Niektorí z dôstojníkov zvracali, niektorí plakali a zvracali z toho, čo videli. Dvaja z týchto dôstojníkov boli zastrelení (skôr pre výstrahu). Bude [Silks] predvolaný, aby svedčil?


Teraz už Silks vypovedať nebude.


7. júna 2019, bývalá republikánska senátorka zo štátu Arkansas  Linda Collins-Smithová bola nájdená zavraždená vo svojom dome v Pocahontas, štát Arkansas. Vyšetrovací zdroj CD Media oznámil, že disponuje informáciou, ktorú Linda Collins-Smithová mala v úmysle zverejniť, jedná sa o  „terajších sudcoch v štáte Arkansas, ktorí odoberali chudobným ženám deti prostredníctvom Štátneho odboru na ochranu detí v štáte a predávali ich bohatým ľuďom". Podľa zdroja vydavateľstva, Collins-Smithová predpokladala, že zločinci využívali nelegálnych migrantov k páchaniu trestných činov, vrátane vrážd matiek ukradnutých detí. „Collins-Smithová disponovala informáciou o sieti obchodu s deťmi, ktorú riadila vláda Arkansasu“, -   píše o tom aj portál portfreethoughtproject.com.


Podľa slov bývalého tlačového tajomníka Lindy Collins-Smithovej, jej susedia uviedli, že počuli streľbu (streľba, nie jeden výstrel!) 6. júna, teda v deň smrti Silksa. A na populárnej v Spojených štátoch audio stránke BlogTalkRadio, blízki priatelia Lindy Collins-Smithovej povedali, že o niekoľko dní mala pred veľkou porotou svedčiť proti Hillary Clintonovej.


6. júna,  „v ďalšom hrozivom historickom zvrate, bol bývalý republikánsky senátor zo štátu Oklahoma Jonathan Nichols, ktorý mal informácie ohľadne kolektívnej zodpovednosti vo vysokopostavenom kruhu pedofilov,  nájdený zastrelený  vo svojom dome v meste Norman, štát Oklahoma“, informoval o tom portál CD Media, ktorého zdroj sa domnieva, že vraždy dvoch bývalých senátorov navzájom súvisia.


Linda Collins-Smithová a Jonathan Nichols v roku 2006  patrili medzi autorov  zákona, ktorý predpokladal trest smrti za opakované zneužívanie detí. Najvyšší súd ich návrh zákona zamietol.


Portál Abel Danger Global  venoval  týmto zlovestný úmrtiam článok nazvaný „Deep State “Cleaning House?“, v ktorom sa píše: „Pozorujeme posledné smrteľné kŕče amerického impéria, ako sa s každou novou smrťou rozpadáva pred našimi očami“.


Uznávaná publicistka a spisovateľka Diana Westová, ktorej rubriku publikujú v 120 amerických vydaniach, sa zaoberá otázkou, či existuje súvislosť medzi smrťou republikánskych senátorov a newyorských policajtov. "Odpoveď vedie k pochmúrnemu podozreniu a niekoľkým nevyvrátiteľným skutočnostiam, svedčiacim o tom, že jedna, alebo niekoľko z týchto štyroch úmrtí by mohli mať nejaký vzťah k ich práci namierenej proti pedofilom a obchodu s ľuďmi, alebo k oficiálnej korupcii ..."  -  hovorí  Diana West. „Strach“ poznamenáva,  jespôsobený hlavne desaťročnými pozorovaniami zločineckej rodiny Clintonovcov, ktorá okolo seba šíri zlú auru mnohých, mnohých nevyriešených vrážd a divných úmrtí, ktoré len teraz vyvstali okolo Clintonovcov a ich škandálov. Šok z toho, že nie jeden, ale dvaja vedúci policajti údajne spáchali samovraždu v priebehu 24 hodín v New Yorku, ma donútilo premýšľať ... o prehnitom, hnilobnom prípade s notebookom Anthonyho Weinera..."


"Keď sa vrátime k vražde Collins-Smithovej v Arkansase a násilnej smrti Nicholasa v Oklahome, je to viac než podozrivé", pokračuje Diana Westová, pričom načrtáva analógiu s tragickým osudom senátorky z Georgie Nancy Schaeferovej, ktorá odhalila vinníkov, ktorí zneužívali Štátnu službu na ochranu detí na obchodovanie s deťmi. V roku 2010 našli Schaeferovú a jej manžela zastrelených, polícia skonštatovala, že ide o "samovraždu".


Čo také sa stalo v priebehu 48 hodín v prvých júnových dňoch, keď boli takmer súčasne zabití dvaja bývalí republikánski senátori a dvaja vysokopostavení policajti?


Ako je známe, vyšetrovanie FBI týkajúce sa notebooku Anthonyho Weinera bolo zmetené zo stola hlavne kvôli začatému vyšetrovaniu proti Donaldovi Trumpovi. Po tom, čo špeciálny prokurátor Muller nevzniesol proti americkému prezidentovi žiadne obvinenia, sa Trumpovi uvoľnili ruky a ten nikdy neskrýval prianie vyviesť čatu Clintonovcov z kalných vôd.


Dá sa predpokladať, že smrť dvoch senátorov, ktorí mohli zverejniť nebezpečnú informáciu pre Clintonov klan, ako aj smrť dvoch policajtov, ktorí neskrývali svoje prianie vyšetriť zločiny organizátorov a účastníkov „kruhu pedofilov“, tak odsúvajú od renomovanej rodiny hrozbu ich odhalenia. Rozhorčenie americkej verejnosti je však príliš veľké. Sociálne siete doslova vzbĺkli od rozhorčenia.


Ruská analytička Tatiana Volková  na svojom blogu poznamenáva„Otázka spočíva v tom, ako tieto podozrivé úmrtia súvisia s návštevou Trumpa v Londýne. Keď Deep State, zostal bez dozoru, rozhodli sa tak hlavní vyšetrovatelia a potenciálni svedkovia z vlastnej iniciatívy, alebo to bolo urobené na podnet Buckinghamského paláca? Ako podmienka pre spoluprácu s Trumpom - ukončiť vyšetrovanie pedofilného škandálu okolo Demokratickej strany?”


Americké impérium upadá do hlbokej politickej a morálnej krízy.