Černák bol vraj pripravený zabiť Lexu aj Mečiara. Markíza získala záznam z konfrontácie bývalých bossov
25 | 06 | 2019 I Roman Suchý

Údajný šéf bývalých sýkorovcov tvrdí, že Mikulášovi Černákovi dal pred jeho zadržaním echo. Ten mal odvetiť, že keď bude treba, „dá dole" Lexu aj Mečiara. Vyplýva to zo záznamu z konfrontácie, ktorý má televízia Markíza k dispozícii.


Momentálne sú bývalí šéfovia slovenského podsvetia na nože. Minimálne v prípade údajnej objednávky vraždy Sylvie Volzovej - každý z nich ma k tejto veci iné stanovisko. Práve to mal byť dôvod ich konfrontácie.

Záznam z konfrontácie má približne tri hodiny. Mimo prípadu objednávky vraždy tiež odhalili nové informácie, ktoré verejnosti neboli doteraz známe.

Mikuláš Černák tvrdí, že si po vražde Miroslava Sýkoru zaradil Roberta Lališa alias Kýbla ako šéfa skupiny sýkorovcov. Pri konfrontácii sa dokonca čudoval, prečo mu Lališ vyká.

"Robo, prečo hráš to divadielko, zbytočne tuná s vykaním, keď sám tvrdíš vo svojich výpovediach, že sme boli v dobrom vzťahu, že sme sa stretávali, že sme si tykali," povedal Lališovi Černák.

Nehrám žiadne divadlo," odpovedal mu Robert Lališ. Nepopiera, že si v minulosti tykali, ale "keďže sa takéto veci robia, aj na súde si budeme musieť vykať."

Vyšetrovateľ sa ich pýtal aj na posledné vzájomné stretnutie po tom, ako mala byť zadaná objednávka na vraždu Volzovej. Na svoju oslavu z decembra 1997 si Černák spomína dobre. Lališ tvrdí, že sa po nej ešte videli.

"V Trnave na benzínovej pumpe, kde som vám s pánom Bališom prišiel oznámiť informáciu, ktorú som vedel sprostredkovane od pána Eduarda Diniča, že sa na vás chystá zatknutie. Vaše, Kánove a Kaštanove," povedal Lališ.

Aj toto tvrdenie ukazuje, že vzťahy medzi mafiánmi boli vrtkavé. Dinič mal na starosti inú skupinu v Bratislave, bol to teda Lališov konkurent. Keď mal v decembri 1997 práve od neho Černákovi odovzdávať odkaz, o päť mesiacov neskôr bol Dinič zabitý výbuchom na Zlatých pieskoch. Paradoxom na tom celom je, že za jeho likvidáciu odsúdili aj Roberta Lališa.

"Vy ste sa tomu viac-menej arogantne vysmial, môžem vás dokonca citovať pán Černák, čo ste povedali: „Robko, ja sa nebojím nikoho! Keď bude treba, zabijeme aj Lexu a zabijeme aj Mečiara." To sú presne vaše slová, pán Černák, dáme dole, tak Lexu aj Mečiara. Na to som vám povedal, či ste sa nezbláznil," povedal na konfrontácii Lališ Černákovi. Černák tieto tvrdenia na mieste spochybnil.

Smer chce definovať výchovu dieťaťa pre dôchodkový strop
Poslanci koaličného Smeru-SD a SNS navrhujú novelou zákona o sociálnom poistení definovať výchovu dieťaťa ako aj podmienky na znížený dôchodkový vek. Dôvodom je ústavné zastropovanie dôchodkového veku na 64 rokov. Novelou zákona odštartovali... Čítať ďalej
25 | 06 | 2019 | TASR


Robert Lališ akúkoľvek účasť na údajnej plánovej vražde Volzovej popiera, Černák naopak detailne opisuje, čo sa malo vtedy na jeseň 1997 stať. Aj napriek tomu, že každý tvrdí o tomto skutku niečo iné, kedysi najsilnejší muži podsvetia sa na záver konfrontácie navzájom povzbudili slovami "Drž sa", a následne si podali ruky.