Čaputová bude menovať Ústavných sudcov až z plného počtu. Víta podporu verejnej voľby
25 | 06 | 2019 I TASR

Prezidentka SR Zuzana Čaputová vymenuje ústavných sudcov až z kompletného počtu kandidátov, tak ako to avizovala už predtým. Uviedla to v reakcii na utorkovú voľbu, v ktorej poslanci Národnej rady (NR) SR zvolili len jednu kandidátku.


Vo svojom stanovisku však prezidentka privítala vyjadrenie predsedu parlamentu Andreja Danka. Ten ešte pred voľbou povedal, že je to posledný raz, čo SNS kandidátov na ústavných sudcov volí tajne.

"Napriek pozitívnym signálom z posledných dní, ani dnes nedošlo v parlamente k zvoleniu dostatočného počtu kandidátov na uprázdnené miesta, ako určuje ústava. Postupovať budem ústavne súladnym spôsobom tak, ako som už spomínala," uviedla prezidentka v stanovisku, ktoré TASR poskytol jej poradca pre komunikáciu Martin Burgr.

AKTUALITA: Poslanci to opäť nezvládli, zvolili len jedinú kandidátku na post sudcu ÚS. Je ňou bývalá poslankyňa za Most-Híd
Poslanci Národnej rady SR v utorok v opakovanom tajnom hlasovaní zvolili jedinú kandidátku na post ústavného sudcu - Editu Pfundnter. Tá je bývalou poslankyňu parlamentu za Most-Híd, aktuálne pôsobí na ministerstve spravodlivosti ako štátna... Čítať ďalej
25 | 06 | 2019 | Roman Suchý, TASR