PARLAMENT: Diskusia je minimálna, rokovanie napreduje rýchlejšie než obvykle
24 | 06 | 2019 I TASR

Pondelňajšia diskusia v parlamente o návrhoch zákonov napreduje pomerne rýchlo. V pléne zväčša vystupujú len predkladatelia jednotlivých noviel a zopár opozičných poslancov. S minimálnou diskusiou poloprázdne plénum pritom prerokovalo aj niektoré koaličné novely, ktoré sú súčasťou sociálneho balíčka.


Od rána parlament prerokoval zhruba 10 noviel. Napríklad všetky opatrenia koaličnej strany SNS, ktorými chce znížiť niektoré dane, ako napríklad daň z pridanej hodnoty, či daň z príjmu právnických osôb. Okrem toho navrhuje zrušiť koncesionárske poplatky, či upraviť podmienky poskytovania stimulov na výskum a vývoj.

Spomedzi poslancov sa do diskusie zapája okrem predkladateľov len zopár opozičných zákonodarcov. Bez diskusie bol napríklad prerokovaný aj koaličný návrh novely o sociálnej práci, či o nelegálnej práci.

Z PARLAMENTU: Opozícia kritizuje športové poukazy, SNS chce "zdravú generáciu"
Návrh na zavedenie dobrovoľného príspevku zamestnávateľa na pravidelnú športovú činnosť dieťaťa zamestnanca predstavuje záťaž pre zamestnávateľov. Skonštatoval to poslanec Národnej rady (NR) SR Eduard Heger (OĽaNO) v diskusii v pléne o návrhu z... Čítať ďalej
24 | 06 | 2019 | TASR


Väčšia diskusia bola len k návrhu na zavedenie dobrovoľných športových poukazov, či k zrušeniu koncesionárskych poplatkov pre dôchodcov a ľudí poberajúcich dávky v hmotnej núdzi, alebo k zvýšeniu nezdaniteľnej časti základu dane z dielne koaličného Mosta-Híd.

Plénum je zväčša celý deň poloprázdne. V pondelky totiž parlament zvyčajne nerokuje. Hlasovať o prerokovaných bodoch budú poslanci až v utorok o 11. hodine a 17. hodine popoludní.

UŽ TO VRIE: Truban a Beblavý sa stretli s Kiskom, na leto plánujú programové priority
Na riešenie problémov Slovenska a nových výziev je potrebná spolupráca hodnotovo blízkych politických strán. Zhodli sa na tom predstavitelia koalície Progresívne Slovensko a Spolu Michal Truban a Miroslav Beblavý s lídrom strany Za ľudí Andrejom... Čítať ďalej
24 | 06 | 2019 | TASR