Ministerstvo vnútra bude spolupracovať s Indonéziou v boji proti terorizmu
24 | 06 | 2019 I TASR

Riaditeľ indonézskeho Národného centra pre boj proti terorizmu Suhardi Alius a štátny tajomník Ministerstva vnútra SR Michal Bagačka v pondelok na pôde rezortu vnútra podpísali Memorandum o porozumení medzi MV SR a Národným centrom pre boj proti terorizmu Indonézskej republiky. Dokument sa týka spolupráce v boji proti terorizmu.


V podpísanom memorande sa obe strany dohodli na spolupráci Slovenska a Indonézie pri predchádzaní, potláčaní a boji proti terorizmu. Rozsah spolupráce zahŕňa výmenu spravodajských informácií a informácií medzi zúčastnenými stranami, týkajúcich sa prípadov zahraničných teroristických bojovníkov, vrátane štátnych príslušníkov zúčastnených strán. Tiež obsahuje podporu spolupráce medzi orgánmi činnými v trestnom konaní zúčastnených strán pri predchádzaní, potláčaní a boji proti teroristickým skupinám.

UŽ TO VRIE: Truban a Beblavý sa stretli s Kiskom, na leto plánujú programové priority
Na riešenie problémov Slovenska a nových výziev je potrebná spolupráca hodnotovo blízkych politických strán. Zhodli sa na tom predstavitelia koalície Progresívne Slovensko a Spolu Michal Truban a Miroslav Beblavý s lídrom strany Za ľudí Andrejom... Čítať ďalej
24 | 06 | 2019 | TASR


Dohoda sa týka aj posilnenia budovania kapacít a schopností prostredníctvom konferenčných workshopov, vzdelávacích programov a vzdelávania či výmenné návštevy vysokých úradníkov a odborníkov. "V súčasnosti, viac ako kedykoľvek v minulosti, je naša spoločnosť konfrontovaná s hrozbou, ktorá cieli na samé základy štátov, bezpečnosť jeho inštitúcií a čo je najdôležitejšie, životy a zdravie ľudí," povedal Bagačka.

Bagačka zároveň doplnil, že v súčasnosti už našťastie poznáme prostriedky, pomocou ktorých môžeme proti terorizmu úspešne bojovať. Patrí sem spolupráca jednotlivých krajín, výmena poznatkov či zdieľanie spravodajských informácií medzi krajinami, ktoré sa riadia zásadami vzájomného rešpektovania suverenity, územnej celistvosti, rovnosti, reciprocity a vzájomného prospechu. "Teším sa na dlhú a úspešnú spoluprácu pri ochrane našich občanov a v boji proti nezmyselnému násiliu,“ dodal Bagačka.

Má Gott zdravotné problémy? Vieme detaily z jeho oslavy!
Starnutie nezastaví nikto z nás, a s ním sú spojené aj zdravotné komplikácie. Na oslave 80. narodenín Karla Gotta tým pozornejším neuniklo, že spevák používa strojček na sluch. Čítať ďalej
24 | 06 | 2019 | Aneta Leitmanová