Politika: SNS na sneme zhodnotí svoju činnosť, plánovať má aj program volieb
22 | 06 | 2019 I Roman Suchý

Zhodnotenie výsledkov tohtoročných volieb, príprava programu parlamentných volieb, ako aj úprava stanov. Týmito témami sa bude zaoberať sobotný 26. snem SNS vo Zvolene. Podľa poslanca parlamentu Antona Hrnka (SNS) je potrebné, aby sa strana viac ukázala verejnosti. Výsledok eurovolieb považuje za neúspech a varovanie.


Hrnko bude na sneme požadovať, aby predstavitelia strany chodili viac do regiónov. "Presadili sme veľkú časť nášho programu do reality, ale na druhej strane sa nám asi veľmi nepodarilo naše pozitíva dostať do verejnosti. Musíme sa zamyslieť nad tým, ako zlepšiť najmä našu PR," skonštatoval.

Poslanec parlamentu za SNS Stanislav Kmec nevidí vo výsledku eurovolieb odlev voličov. "Ale určite budeme robiť analýzy. Kandidáti chodili po regiónoch, zozbierali nálady a na sneme si to prediskutujeme," doplnil.

Americká hypersonická raketa prejde skúškami najneskôr do konca roku 2020
Koncepcia americkej hypersonickej rakety, vyvinutej spoločnosťou Raytheon, bola zverejnená počas leteckej výstavy v Le Bourget Čítať ďalej
22 | 06 | 2019 | Imrich Kovačič


Na sneme má tiež SNS začať plánovať volebný program, s ktorým pôjde do budúcoročných parlamentných volieb. Predseda strany Andrej Danko má podľa Kmeca povzbudiť viac ako 200 delegátov snemu, aby boli dobre pripravení na parlamentné voľby. Delegáti budú tiež upravovať stanovy strany vzhľadom na novelu zákona o politických stranách, ktorú plénum schválilo vlani.

Hrnko avizoval, že sa na sneme skúsi načrtnúť stručnú víziu zahraničnej a bezpečnostnej politiky SNS, na ktorej podľa vlastných slov spolupracoval so štátnym tajomníkom Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Lukášom Parízkom. Na programe snemu je tiež odovzdávanie Ceny Martina Rázusa a pripomenutie si 148. výročia vzniku strany.