"Rusko nepredáva svojich spojencov a na predaj nie sú ani naše záujmy a ani naše zásady," hovorí Putin
20 | 06 | 2019 I Imrich Kovačič

Rusko nedosiahne žiadnu dohodu so Spojenými štátmi o budúcnosti Sýrie na úkor samotnej Sýrie alebo záujmov a zásad Moskvy, povedal dnes počas svojho pravidelného kola otázok a odpovedí (OaO) ruský prezident Vladimir Putin.


Jeden z novinárov sa Putina spýtal, či vidí možnosť nejakého „veľkého obchodu“ s USA ohľadne Sýrie, keď sa krajina začne zotavovať z roky trvajúcich nepokojov a ničenia.


„Čo tým myslíte, že veľký obchod? Znie to ako nejaká komerčná transakcia. Rusko nepredáva svojich spojencov a na predaj nie sú ani naše záujmy a ani naše zásady,“ opovedal Putin.


NEZASTAVITEĽNÝ JOHNSON: Na svoje konto si pripísal ďalšiu výhru, vo voľbách konzervatívcov vedie 4:0
Britský exminister zahraničných vecí Boris Johnson vo štvrtok zvíťazil aj vo štvrtom kole súboja o post nového lídra Konzervatívnej strany, ktorý sa stane aj britským premiérom. Od konzervatívnych poslancov získal 157 hlasov, o 14 viac než v treťom... Čítať ďalej
20 | 06 | 2019 | TASR

Dodal, že Rusko je ochotné rokovať o politickej zmene v Sýrii s rôznymi zainteresovanými stranami. „Môže sa to urobiť? Verím, že sa to môže, za predpokladu dobrej vôle všetkých zúčastnených strán konfliktu,“ povedal ruský prezident.


Putin vyzdvihol dôležitú úlohu Turecka a Iránu ako bezprostredných partnerov Ruska pri riešení sýrskej krízy, ale krajiny ako USA, Izrael, Egypt a Jordánsko majú podľa neho legitímny záujem na tom, čo sa v Sýrii deje, no nehľadajú riešenie situácie - vyhovuje im aktuálny stav, ktorý Sýriu izoluje. Rovnako sú na tom aj európske národy, ktoré boli zasiahnuté masovou migráciou, ktorá bola vyvolaná práve konfliktom v Sýrii. „Musíme na tom spolupracovať,“ zdôraznil.


SMERUJE DO BRUSELU? Pellegrini má ambície byť šéfom Európskej Rady, píše Pravda
Denník Pravda dnes zverejnil neoverenú informáciu, ktorá by mohla zamiešať karty pred nadchádzajúcimi parlamentnými voľbami. Čítať ďalej
20 | 06 | 2019 | Roman Suchý