Policajt sa inštinktívne vrhol na utekajúceho muža počas tlačovej konferencie v Queenslande (VIDEO)
19 | 06 | 2019 I Imrich Kovačič

Austrálsky policajt sa môže pochváliť rýchlou reakciou a pôsobivou technikou zatýkania. Detektív prerušil svoju tlačovú konferenciu, aby zatkol muža obvineného z obťažovania mladej ženy.


Detektív senior seržant Daren Edwards v stredu prišiel medzi novinárov na tlačovú konferenciu v Queenslande, pred policajnou stanicou. Odrazu počul iného muža zdesene kričať: „Radšej uteč! "



Policajt si ani nestihol uvedomiť, čo sa deje, iba uvidel údajného páchateľa ako beží smerom k nemu. Inštinktívne sa na neho vrhol a chytil ho za členky. Prchajúci muž v seunde spadol na zem. Štyria policajti ho neskôr zatkli za to, že údajne robil nevhodné poznámky mladej žene.


Na videozázname z konferencie skutočne videť muža v zábere kamier pred dramatickým zásahom. Video zachytáva aj moment, ako hovorí seržantovi, že nesúhlasí s tvrdením polície. Neskôr vyšlo najavo, že muž bol práve prepustený z polície za obvinenie z verejného obťažovania, ale v moemnte bol znovu zatknutý za to isté.


„Práve som odtiaľto vyšiel,“ povedal muž, keď ho odvádzali späť na políciu. "Nuž, tak sa vrátiš," odpovedal mu zatýkajúci dôstojník.


Seržant Edwards utrpel ľahké škrabance na hlave a niekoľko fľakov na svojom obleku. Ten bol však podľa policajného detektíva „už aj takzrelý na čistiareň,“ poznamenal.