PEKLO VO VLAKU: V rozpálenej mašine zomrel dôchodca. Mnohí skolabovali, dokonca aj vlakvedúci
19 | 06 | 2019 I Roman Suchý

Poľské štátne železnice PKP sa ospravedlnili cestujúcim z vlaku Gwarek Baník za "súbeh nešťastných okolností". Cesta z Katovíc na juhu Poľska do mesta Slupsk na severe krajiny sa zmenila na horor, keď následkom cesty plnej horúčav a deväťhodinového meškania zomrel jeden z cestujúcich. Ďalší cestujúci omdlievali, informujú poľské médiá.


Najprv vlak uviazol na stanici v meste Pleszew, kde stál tri hodiny. 75-ročnému cestujúcemu sa urobilo zle. Prítomní zavolali sanitku, ale napriek oživovaniu pacient zomrel.

Po rozbehu vlak opäť zastavil na stanici Rogoźno, kde bola, ako naschvál, porucha elektrickej trakcie. Na vagóny bez klimatizácie dopadala slnečná žiara plnou silou a opäť bolo nutné privolať sanitku, keďže omdleli dve deti a jedna žena. Následne omdlel aj vlakvedúci, nasledovali aj ďalší cestujúci.

OTRASNÉ: Afričan znásilnil maloletú Češku, má ísť o vyhosteného migranta z Nemecka
Policajti v Litoměřiciach vyšetrujú prípad znásilnenia, ktorý sa stal v utorok okolo poludnia na poli pri severočeskej obci Lukavec. Páchateľa, ktorý napadol šestnásťročnú dievčinu, polícia okamžite vypátrala a zadržala. Čítať ďalej
19 | 06 | 2019 | Roman Suchý


Cestujúci neboli o situácii vôbec informovaní, nechali ich o hlade, vody bolo málo a keďže vlak stál, nesmeli ani používať toalety. Na stanici stál vlak šesť hodín, počas ktorých sa nepodarilo zabezpečiť akúkoľvek náhradnú dopravu.

"Je nám to nesmierne ľúto," ospravedlnili sa železnice asi trom stovkám cestujúcich. Cesta trvala namiesto deviatich hodín dvojnásobok. Poľské železnice sľubujú nadštandardné odškodné - cestujúcim vrátia cestovné v plnej výške. Podľa predpisov by ich mali odškodniť len polovicou sumy.

Smrť cestujúceho, ktorý pravdepodobne podľahol infarktu, vyšetruje poľský prokuratúra a železničná inšpekcia.