KRIMI: Strelec z Dubnice bol človek bez kamarátov a závislý na drogách
19 | 06 | 2019 I Aneta Leitmanová

Policajti aj po druhom dni od tragédie prehľadávali na dubnickom sídlisku byt Martina P. (39), ktorý zavraždil svojho šéfa a potom zbraň otočil na seba. Podľa susedov bol závislý na drogách. Informácie priniesol portál PLUS JEDEN DEŇ.


Zamestnanci firmy, v ktorej sa vražda udiala, dnes opäť nastúpili do práce. Martin podal výpoveď ešte v októbri 2018. Jeho obeť Igor pracoval ako majster v montáži. Podľa slov jedného zo zamestnancov firmy, ktorý si želal zostať v anonymite, za Martinovým odchodom nemali byť len jeho časté absencie. „Chcel ísť pracovať niekam do zahraničia. Viem, že odišiel, rýchlo sa ale vrátil a takto to skúsil ale trikrát,“ prezradil.

SLEDOVANIE NOVINÁROV: Pozrite si, čo všetko zaistila polícia u nohsledov Kočnera
19 | 06 | 2019 | Peter Králik


Po smrti jeho matky sa veľmi zmenil. Zdedil dom neďaleko obce. "Celý ho prepil. Nebolo žiadnym tajomstvom, že mal veľmi blízko k drogám. Fajčil marihuanu a mal si kupovať aj pervitín. Bol veľmi pracovitý, ale nespoľahlivý. Drogy ho ničili, bol už na nich závislý,“ prezradil bývalý kolega. "Nebol konfliktný typ. Jeden deň bol úplne v poriadku a ďalší deň, ak sa ukázal, bol agresívny. Žeby mal ale osobný spor s majstrom, neviem. Niekoľkokrát mu dohovárali, keď sa neukázal, aj mu vraveli, že bude musieť odísť, ak sa to nezlepší. Až nakoniec odišiel sám. Nechápem ale, prečo to spravil,“ dodal.

Vrah s obeťou sa veľmi dobre poznali, stretávali sa aj mimo práce, boli susedia. "Nemal ani priateľku a ani kamarátov. Bol to taký samotár, ani sme sa veľmi nestretali,“ prezradil Martinov bývalý spolužiak.

KRIMI: Policajti zasahujú na viacerých miestach, ide o ekonomickú trestnú činnosť
Policajti národnej jednotky finančnej polície NAKA od rána vykonávajú v Nitrianskom a Košickom kraji jedenásť domových prehliadok a tri prehliadky iných priestorov. Polícia o tom informuje na sociálnej sieti. Čítať ďalej
19 | 06 | 2019 | TASR


V tomto štádiu vyšetrovania sa trenčianski policajti nebudú vyjadrovať k tomu, akú zbraň páchateľ použil pri spáchaní uvedeného skutku a či jej držba a nosenie podlieha povoľovaciemu konaniu.

KRIMI: Lucia predávala drogy, na podmienku kašľala. Pervitín ukrývala v spodnej bielizni
Predchádzajúci podmienečný trest odňatia slobody za predaj drog neodradil 28-ročnú Luciu z Trnavy, aby v tejto trestnej činnosti pokračovala naďalej. Pri kontrole trnavskými policajtmi sa priznala, že má pri sebe metamfetamín. Čítať ďalej
19 | 06 | 2019 | TASR


Potvrdil, že páchateľ prišiel v pondelok v ranných hodinách do zasadačky firmy v Dubnici nad Váhom, kde vystrelil krátkou guľovou zbraňou. Ako prvý sa mu postavil do cesty Igor, otec dvoch synov. Martin strelil guľku do hlavy svojmu bývalému šéfovi, následne na to sa rozbehol po pár metroch zastavil a zbraň otočil na seba.