New York Times priniesol šokujúcu správu o kyberútoku amerických hackerov na ruskú energetickú sieť
16 | 06 | 2019 I Imrich Kovačič

Americké špeciálne jednotky eskalovali kybernetické útoky na ruskú elektrickú rozvodnú sieť. Informoval o tom New York Times v článku uverejnenom na internetovej stránke vydania.


Podľa citovaných zdrojov sa USA pokúšajú realizovať programy, ktoré môžu zhromažďovať informácie o ruskej rozvodnej sieti a údajne umiestňovať do systému škodlivý malware. "V uplynulom roku sme sa dostali už oveľa ďalej a sme už oveľa agresívnejší," tvrdil jeden zo zdrojov citovaných v New York Times. "Robíme veci v takom rozsahu, o akých sme pred niekoľkými rokmi ani len nesnívali."


“Tvrdenia New York Times sú v rozpore s faktami”, napísal americký prezident Donald Trump vo svojom Twíte.



"Myslím si, že New York Times si urobili vlastný príbeh, v ktorom sa uvádza, že Spojené štáty výrazne zvyšujú kybernetické útoky na Rusko," povedal Trump. "Toto je virtuálny akt vlastizrady jedného prestížneho denníka, ktorý je tak zúfalý, že uverejní akýkoľvek príbeh, len keď je zlý pre našu krajinu," povedal americký prezident. “Všetko čo píšte nie je pravda”, dodal.


Doposiaľ sa nezistilo, či je inofmácia naozaj pravdivá. Pentagon odmietol správu komentovať a ruská strana sa k tejto správe zatiaľ vôbec nevyjadrila.