Najnovším hitom cestovného ruchu budú dovolenky v Arktíde
16 | 06 | 2019 I Imrich Kovačič

Štátna ruská holdingová korporácia Spojených ruských lodeníc (United Shipbuilding Corporation - USC), odhalila svoje nové návrhy projektov pre niekoľko výletných lodí, ktorých cieľom je preprava cestujúcich vodami ruskej Arktídy.


Spoločnosť vidí rozvoj práve v arktických výletných lodia, ktoré sa javia ako najatraktívnejšie pre súčasný dopyt na trh. USC môže potenciálnym dodávateľom ponúknuť niekoľko typov rekreačných krížnikov, vrátane modelov Almaz, Vimpel a Iceberg, ktoré sú navrhnuté jej dcérskymi spoločnosťami a na ich stavbe by sa mohli podieľať ruské lodenice.




© ОСК
Foto © ОСК

Podľa riaditeľa spoločnosti, Alexeja Rakhmanova by mohli tieto plavidlá potenciálne stáť až 300 miliónov USD a mohli by byť vybavené heliportom alebo vlastným kasínom na palube.




© ОСК
Foto © ОСК

“Výletné lode sa budú môcť pochváliť heliportom, deflektorom ľadu, výkyvnými vrtuľami, ako aj päťhviezdičkovým vybavením interiéru a verejnými priestormi s kasínami tak, ako to povoľujú súčasné právne predpisy," uviedol riaditeľ. Atraktivita plavidiel takto zvýši návratnosť investícií, pretože bude priťahovať výrazne odlišných zákazníkov, ktorí za takýto zážitok radi dobre zaplatia.




© ОСК
Foto © ОСК

Podľa Rakhmanova bude každá výletná loď schopná prepraviť až 350 cestujúcich, čím poskytne cestujúcim rôzne možnosti zábavy. Klienti sa budú môcť ponoriť do Severného ľadového oceánu v potápačskom zvonci, alebo využiť množstvo športových aktivít, ako napríklad jazdu na lyžiach po arktickom ľade. Spoločnosť očakáva, že Spojené ruské lodenice sa stanú potenciálnymi dodávateľmi unikátnych plavidiel už v blízkej budúcnosti.