Predstavujete si niekedy vraždu svojho šéfa? Je to úplne normálne, vravia psychológovia
13 | 06 | 2019 I Roman Suchý

Pokiaľ občas snívate o zavraždení svojho nadriadeného, ​​buďte si istý, že sa tak deje občas u celej rady ľudí. Podľa odborníkov sa jedná o úplne normálnu vec, ktorá súvisí s momentálnym rozpoložením a so skutočnými činmi toho nemá veľa spoločné. Svedčí to o tom, že ste po evolučnej stránke nadmieru vyspelí.


Podľa výskumu britských vedcov si už viac ako polovica ľudí predstavila, že by zabila niekoho zo svojho okolia, pričom najčastejšie išlo práve o šéfa. Vo väčšine prípadov našťastie šlo len o sny či predstavy.

"Vražedné fantázie sú len empatickým cvičením, kedy si jedinec predstavuje, čo by sa všetko mohlo stať, vrátane dôsledkov, ktoré by mohli nasledovať. Na základe toho zvyčajne od akéhokoľvek násilia ustúpi," vysvetľuje pre The Telegraph doktorka Shawová.

Opäť sľubovala hory-doly? Zástupcovia poľnohospodárov a potravinárov rokovali s Matečnou
Rada poľnohospodárskych a potravinárskych samospráv (RPPS) SR v rámci pravidelných stretnutí rokovala so šéfkou Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Gabrielou Matečnou. Predmetom diskusie bolo najmä rozdelenie prostriedkov zo štátneho... Čítať ďalej
13 | 06 | 2019 | TASR


Ak by človek neustúpil, potom je potrebné na danú skutočnosť hľadieť ako na chybu a stratu kontroly.

Naši predkovia boli však iní. U nich málokedy zostalo len u predstáv - vo väčšine prípadov došlo okamžite k činu. Práve preto dnes evolučný psychológovia tvrdia, že fantazírovanie o vražde značí o tom, že je jedinec po evolučnej stránke pokročilejší a vyvinutejší. Dokáže si totiž včas zdôvodniť riziká spojené s konkrétnymi činmi a odstúpi od ich realizácie.