AKTUÁLNE: Kontroverzného "YouTubera" Rudolfa Vaského uznal súd vinným, dostal podmienku jeden rok
12 | 06 | 2019 I Roman Suchý

Aktivistu a YouTubera Rudolfa Vaského odsúdil okresný súd v Banskej Bystrici na šesť mesiacov s podmienečným odkladom na jeden rok.


Odsúdený bol za to, že sa vyhrážal zabíjaním ľudí roxorom. Tým sa dopustil prečinu násilia proti skupine obyvateľov. Rozsudok nie je právoplatný, informuje Denník N.




Vaského súdili za to, že sa ešte v roku 2015 vyhrážal zabíjaním ľudí v rádiu Slobodný vysielač. Hovoril  aj o tom, že je „zoznam ľudí, ktorí budú ubití na smrť týmito roxormi, a ideme potom spraviť revolúciu“.

Matovič používa slovník Kotlebu či Fica. Jeho predstava "ultraliberálneho Slovenska" je výkrikom do tmy
Igor Matovič sa začína pred voľbami čoraz viac vyfarbovať. Či mu to prinesie úžitok nie je vôbec jasné. Čítať ďalej
12 | 06 | 2019 | Martin Sničovský


Použil pri tom výrazy „potom ich pochytáme a ubijeme na smrť“, alebo „tu každý bude presne vedieť, kto bude ubitý na smrť, a kto nie, tu sa nebudú robiť žiadne majdany“.

Vyjadril sa aj na adresu bývalého poslanca Smeru Otta Brixiho: „Keď chytím Brixiho, ja osobne s roxorovou tyčou mu polámem všetky kosti a potom zavoláme jeho rodinu a vyfúkneme jeho mozog na tvár jeho rodiny, aby si to potom zotierali,“ povedal vtedy Vasky.

V prípade vystupoval ako poškodený aj poslanec za Progresívne Slovensko Martin Poliačik. Ten nepovažuje rozsudok za primeraný a mal by byť podľa neho prísnejší a exemplárny, informuje Denník N.

&set=a.460947211615&type=3&permPage=1