Škriatok Dobby, alebo mimozemšťan? Virálne video desí internet.
10 | 06 | 2019 I Imrich Kovačič

Virálne video uverejnené na Facebooku spustilo divokú diskusiu medzi fanúšikmi sci-fi a fantasy. Celý internet diskutuje o tom, či podivné „stvorenie“ na videu je naozaj škriatok Dobby z Harryho Pottera, alebo ide o mimozemšťana, ktorého zachytila priemyselná kamera.


Podivné video na svojom Facebooku zverejnila Vivian Gomezová minulý štvrtok a v momente sa stalo hitom internetu. Malá a chudá postava sa v naozaj hrozivo vyzerajúcom videu prechádza po príjazdovej ceste uprostred noci. Vivian tvrdí, že „video nebolo nijako menené ani upravované žiadnymi trikovými efektami“.


Vivian Gomez

Vivianin facebookový status videlo už viac ako 6,6 milióna divákov a získalo si už 120 000 zdieľaní. Video sa stalo virálnym pravdepodobne vďaka rozporuplným názorom a obsiahlej diskusii v stovkách komentárov. Mnohí špekulujú či je vo videu zachytený čarovný škriatok Dobby z filmu Harry Potter, alebo ide o mimozemšťana. Niektorí sa domnievajú, že môže ísť aj o Vivianinho syna v žabkách a s jej spodnými nohavičkami na hlave.


„Určite Váš syn spí?“ pýta sa jeden z komentárov na Facebooku.


„Je to jednoznačne cudzinec z inej planéty,“ píše iní používateľ verziu videa zdieľaného na Instagrame.



Mnohí tvrdia, že to bolo jednoducho malé dieťa.



Iní rýchlo pochovali špekulácie, že stvorenie je skutočne fanúšikom obľúbenej postavy domáceho škriatka Dobbyho z úspešnej série Harryho Pottera, ktorý všetkým (skôr chladne) pripomína, že Dobby, bohužiaľ už zomrel.