Nemecko musí pokračovať v dialógu s Ruskom. Niečo sa však musí zmeniť
10 | 06 | 2019 I Roman Suchý

Nemecká vláda, na čele s kancelárkou Angelou Merkelovou, by mala nadviazať oveľa "podstatnejší dialóg" s Ruskou federáciou, vyzval bývalý minister spravodlivosti Nemecka Hans-Jochen Vogel.


Berlín musí pokračovať v dialógu s Moskvou, vraví bývalý minister spravodlivosti Nemecka a bývalý predseda Sociálnodemokratickej strany Nemecka Hans-Jochen Vogel v rozhovore s nemeckými novinami Rheinische Post.

Tentoraz by to malo byť "podstatnejšie", zdôraznil Vogel. "Koniec koncov sa Rusko sa nerozširuje na Západ. Severoatlantická aliancia sa rozširuje na Východ," uviedol.

Dochádza im trpezlivosť. Nemecko vyzvalo Irán, aby dodržiaval jadrovú dohodu
Nemecký minister zahraničných vecí Heiko Maas sa v pondelok v Teheráne stretol so svojím iránskym náprotivkom Mohammadom Džavádom Zarífom. Témou ich rozhovorov bola budúcnosť jadrovej dohody, ktorú Irán v roku 2015 uzavrel so šiestimi svetovými... Čítať ďalej
10 | 06 | 2019 | TASR


Nemeckí sociálni demokrati by mali na oplátku vynaložiť všetko úsilie, aby federálna vláda na čele s kancelárkou Angelou Merkelovou vybudovala vzťahy s Ruskou federáciou iným štýlom, vyzval kompetentných Hans-Jochen Fogel.

"Nikdy by sme nemali zabudnúť na všetko zlo, ktoré sme spôsobili Rusom v rokoch 1941-1945 počas našej dobyvateľskej vojny. Vtedy prišlo o život 26 miliónov ľudí, "pripomenul bývalý predseda SPD.