Čínsky Huawei ide nakúpiť ruskú technológiu rozpoznávania tváre
10 | 06 | 2019 I Imrich Kovačič

Čínsky telekomunikačný gigant Huawei odkúpil práva duševného vlastníctva na systémy rozpoznávania tváre, ktoré navrhol ruský vývojár a výrobca high-tech bezpečnostných technológií - spoločnosť Vokord.


Niektorí zamestnanci Vokordu so sídlom v Moskve budú tiež presunutí do Huawei ako súčasť dohody v hodnote 50 miliónov dolárov. Informáciu priniesol spravodajský portál Vedomosti, ktorý sa odvolal na zdroje blízke tejto dohode.


Ruská dcérska spoločnosť Huawei spolu s Huawei Digital Technologies so sídlom v Hongkongu sa údajne stane vlastníkom práv duševného vlastníctva na patenty spoločnosti Vokord, ktoré sa viažu na technológiu a zariadenia na identifikáciu tvárí. Novo vytvorená firma sa má nazývať Igl Softlab. Ruská pobočka bude údajne vlastniť až 99,99999 % novovzniknutej spoločnosti.


Hana Zagorová o Gottovi: "So ženami to naozaj vie!" A to nie je všetko
Nová kniha Náš Karel, ktorá vznikla ku Gottovým nadchádzajúcim okrúhlym 80. narodeninám, je plná rozhovorov s osobnosťami z radov jeho priateľov a kolegov. Čo o ňom prezradila Hana Zagorová, ktorá s ním dominovala československú popovú scénu v... Čítať ďalej
10 | 06 | 2019 | Roman Suchý

Spoločnosť Vokord bola založená v roku 1999 a navrhuje softvérové a programové riešenia založené na počítačovom videní a inteligentných algoritmoch na spracovanie videa. Spoločnosť sa zameriava na rozpoznávanie tváre, automatické rozpoznávanie poznávacích značiek (ALPR), analýzu videa a rozpoznávanie vzorov, spracovanie videa a vylepšenie videa. Výnosy spoločnosti dosiahli v roku 2017 výšku 113,2 mil. Rubľov (1,75 mil. USD).


Trh pre inteligentné systémy rozpoznávania tvárí sa nedávno stal veľmi atraktívnou oblasťou pre investície, fúzie a prevzatia. Začiatkom tohto roka oznámila londýnska služba na monitorovanie maloobchodného predaja BeMyEye svoje plány na získanie ruského crowdsourcingu a poskytovateľa rozpoznávania obrazu Streetbee. V apríli sa zas ruský štátny podnik Sberbank dohodol na akvizícii 51 % podielu v spoločnosti Speech Technology Center (STC), spoločnosti Gazprombank.