Boris Johnson chce znižovať dane! Svitá Britom na dobré časy, či sú to len prázdne reči?
10 | 06 | 2019 I Aneta Leitmanová

Boris Johnson, jeden z hlavných kandidátov na budúceho britského premiéra, chce znížiť dane podnikateľom a zvýšiť prah, od ktorého zamestnanci platia 40-percentnú daň z príjmu. Ako prvá o tom Informovala agentúra Reuters s odvolaním sa na Johnsonov pravidelný stĺpik v denníku The Telegraph.


"Mali by sme znížiť dane podnikateľom," napísal favorit na post straníckeho lídra britských konzervatívcov po Therese Mayovej, a teda aj na pozíciu premiéra. Svoje konštatovanie nijako ďalej nerozviedol.

The Telegraph na inom mieste ďalej uviedol, že Johnson by ako premiér zvýšil prah ročného príjmu, od ktorého zamestnanci platia 40-percentnú daň z príjmu, a to z 50 tisíc na 80 tisíc libier.

‘Apokalypsa v Dallase:' Búrka strhla žeriav, ktorý zabíjal a demoloval všetko naokolo. (VIDEO)
Jedna osoba zomrela po páde žeriava, ktorý sa zrútil na novostavbu apartmánového komplexu a garáže v centre Dallasu, uprostred víchrice. Videá zachytávajú scénu poškodených bytov a áut v zdemolovaných budovách. Čítať ďalej
10 | 06 | 2019 | Imrich Kovačič


Tento krok by ročne Britániu stál približne 9,6 miliardy libier. To by ale nebol až taký problém - čiastočne by sa to dalo dorovnať z peňazí, ktoré sú v terajšom rozpočte vyčlenené na dopad brexitu.