Situácia v Smere nesmie ovplyvniť fungovanie parlamentu, inak sú v hre predčasné voľby, varuje Danko
09 | 06 | 2019 I TASR

Situácia v Smere-SD nemôže ovplyvniť fungovanie Národnej rady SR. Povedal to predseda parlamentu Andrej Danko v nedeľnej relácii V politike na TA3. Verí, že predseda Smeru-SD Robert Fico si situáciu s premiérom Petrom Pellegrinim vyrieši.


Na otázku o stabilite Smeru-SD odpovedať nechcel, pretože je to podľa jeho slov ich interná vec, ale "nemôže ovplyvniť priebeh parlamentu. Keby to tak bolo, je tu otázka rekonštrukcie vlády, možno predčasných volieb". Dodal, že verí, že Fico si konflikt s Pellegrinim vyrieši a táto situácia nenastane.

V súvislosti s odkazom opozičných strán, že v budúcnosti s SNS do koalície nepôjdu, reagoval tým, že išiel do vlády so svojou víziou - "aby sme politiku robili pre ľudí". Spomenul rekreačné poukazy či otvorenie tém ako zvýšenie minimálnych dôchodkov a trináste platy pre vojakov.

Andrej Danko v TA3 chváli Lukašenka: Je to človek s prehľadom s obrovskou láskou k národu
09 | 06 | 2019 | Zuzana Vargová


"Mňa zaujíma, aby som v tomto hádaní presadzoval veci, ktoré ľuďom pomôžu," povedal s tým, že balíček sociálnych opatrení by mal prejsť, ak bude vládať fungovať a nebude eskalovať konflikt Fica s Pellegrinim.

"Ja nemôžem plošne znížiť dane na 15 percent, pretože nevládnem sám," zdôraznil s tým, že ho nikto nepočúva, napríklad ani v otázke vyvlastňovania pozemkov pri stavbe diaľnic a podobne. Kritizoval tiež fotenie plesní v nemocniciach či zákony v súvislosti s verejným obstarávaním.