Fico pred voľbami "naozaj utopí" Smer, dúfa Matovič. Vyjadril sa aj k vajatavej Remišovej
09 | 06 | 2019 I TASR

Pochybnosti o odchode Veroniky Remišovej z hnutia OĽaNO do strany prezidenta Andreja Kisku by sa mali konečne "rozseknúť". Povedal to predseda OĽaNO Igor Matovič v nedeľnej diskusnej relácii TA3 V politike. Aktuálne prieskumy verejnej mienky v súvislosti s blížiacimi sa voľbami do Národnej rady SR nepovažuje za relevantné.


Na adresu Remišovej povedal, že "nepochybuje, že by sa prekrúžkovala z konca kandidátky" a považuje ju za dobrú a snaživú. Potrebné je podľa neho vyriešiť pochybnosti o odchode z hnutia.

Na adresu Smeru-SD Matovič povedal, že by bolo pre Slovensko dobré, keby ho do volieb viedol súčasný predseda Robert Fico. Ten podľa jeho slov stranu v predvolebnom ringu "naozaj utopí". Hoci je premiér Peter Pellegrini sympatickejší, skonštatoval, že dlhé roky kryl Smer-SD. Vylúčil tak spoluprácu aj s ním a prípadnými ďalšími "potomkami" Smeru-SD.

Strana Smer-SD je v dobrej kondícii, vyhlásil Pellegrini. Fica sa očividne nebojí
Strana Smer-SD je v dobrej kondícii, za prioritu považuje premiér Peter Pellegrini diskusiu o politickom programe a budúcnosti sociálnej demokracie. Povedal to v nedeľnej diskusnej relácii na TA3 V politike. Čítať ďalej
09 | 06 | 2019 | TASR


Na otázku o novom hnutí Odvážne reagoval tým, že chce, aby bolo pre ľudí, ktorí vieru prežívajú viac prakticky, teda aj skutkami. Zdôraznil, že nechce konkurovať KDH. Predsedovi KDH Alojzovi Hlinovi o svojom pláne podľa svojich slov povedal dopredu, aby to nebral ako útok.

V budúcnosti nechce liberálne Slovensko, ako napríklad Progresívne Slovensko. "OĽaNO bude vyžadovať, aby sa nekradlo a Odvážne bude za to, aby sa nezrušili sociálne opatrenia, ktoré schválila terajšia vláda," poznamenal s tým, že bude dozerať aj na ich chyby. Ak to budú akceptovať aj progresívci, vie si predstaviť koaličnú spoluprácu.

Situácia v Smere nesmie ovplyvniť fungovanie parlamentu, inak sú v hre predčasné voľby, varuje Danko
Situácia v Smere-SD nemôže ovplyvniť fungovanie Národnej rady SR. Povedal to predseda parlamentu Andrej Danko v nedeľnej relácii V politike na TA3. Verí, že predseda Smeru-SD Robert Fico si situáciu s premiérom Petrom Pellegrinim... Čítať ďalej
09 | 06 | 2019 | TASR


Nemyslí si, že by takáto koalícia stroskotala na hodnotových otázkach. Zdôraznil, že Slovensko má parlamentnú demokraciu a pri zákonoch týkajúcich sa hodnotových otázok rozhodne parlament.

V súvislosti so zahraničnopolitickou orientáciou Slovenska kritizoval predsedu SNS Andreja Danka. Ten sa podľa neho v Rusku správal ako vazal. Zároveň však zdôraznil, že Rusko je dôležitý partner pre Slovensko, netreba sa mu však podlizovať.