Kiska hovorí, že keď použil termín mafiánsky štát, nemyslel tým krajinu, ale vládu
08 | 06 | 2019 I Roman Suchý, redakčný výber, Nový čas

Kiska hovorí, že keď použil termín mafiánsky štát, nemyslel tým krajinu, ale vládu. „Nemyslím tým štát, ide o vládu, ktorá dopustila neuveriteľné veci,“ povedal pre Nový Čas. „Úprimne, keď som v inauguračnom prejave hovoril, že treba vrátiť dôveru ľudí v štát, tak som vôbec netušil, čo za obludnosti sa po vražde Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej vyplavia.“






„Ukázal sa jasný presah mafie na úrad vlády. Ukázalo sa, že každý prípad Mariana Kočnera dostali dvaja vyšetrovatelia, ktorí povedali, že skutok sa nestal. A po tom, keď sa na to prišlo, tak len odišli do civilu. Zistil som, že minister vnútra roky dostával informácie z SIS o tom, že na východe Slovenska pôsobí talianska mafia, a až vražda dvoch mladých ľudí spôsobila, že sme mafiána z východného Slovenska konečne zatkli a poslali do Talianska. Neviete si predstaviť, aké rozhorčenie a sklamanie to vo mne vyvolalo,“ pokračoval prezident.

Juraj Hrabko: Hrobárom Smeru môže byť práve Peter Pellegrini
08 | 06 | 2019 | Peter Králik/TASR


Kiska pripomína aj únos Vietnamca alebo sledovanie novinárov. „To nie je normálne. Ten ich pocit, že vyhraj voľby a môžeš všetko… Na to neprídete ako obyčajný občan. Zistíte to až vtedy, keď sa tomu ocitnete zoči-voči. A ja môžem povedať len to, že treba robiť všetko pre to, aby sme si túto krajinu zobrali naspäť. Lebo oni majú skutočne pocit, že sú majiteľmi tohto štátu. Chápadlá majú všade.