Dokument o Schumacherovi sa blíži. Máme sa na čo tešiť!
07 | 06 | 2019 I Aneta Leitmanová

Celý svet je na nohách. Prvýkrát od osudnej nehody, ku ktorej došlo v roku 2013, uvidíme legendárneho pilota Formuly 1 Michaela Schumachera. Dočkáme sa už tento rok, vďaka dokumentu s názvom Schumacher. Čo presne ale máme očakávať?


Ako informoval portál Stars24.cz, hlavnou témou bude pochopiteľne Michael Schumacher. Súčasťou filmu budú aj rozhovory s jeho najbližšími - manželkou Corinnou, otcom Rolfom a deťmi Ginou-Máriou a Mickom, ktorí si inak svoje súkromie maximálne strážia.

Bývalý šéf F1 Bernie Ecclestone prezradil, že dokument bude obsahovať zábery samotného Schumachera u neho doma s rodinou. Pôjde o jeho prvé zábery od nehody na lyžiach v roku 2013. Dokonca sa objavia aj zábery z jeho pomerne nedávnej oslavy 50. narodenín na Malorke.

Fanúšikovia po celom svete sa nemôžu dočkať, kým dokument uzrie svetlo sveta. Legendárneho jazdca takmer nikto nevidel od decembra 2013.

Od doby, kedy bol Schumacher prepustený z nemocnice, totiž trávi svoj čas v okruhu rodiny a opatrovateľov vo veľkom sídle vo Švajčiarsku. Jeho manželka Corinna úpenlivo stráži súkromie rodiny a tak sa na na verejnosť dostane len veľmi málo správ o jeho stave.

V priebehu rokov sa Schumacherov zdravotný stav zlepšil natoľko, že už nie je pripojený na dýchaciu trubicu ani nie je pripútaný na lôžko. Účty za jeho lekársku starostlivosť sa ale šplhajú do astronomických výšin. Potrebuje nadštandardné lekársku a rehabilitačnú starostlivosť, ktorá podľa odhadov vyjde na 50 tisíc libier týždenne.

Pravdou ale je, že táto suma sa podľa rôznych médiách líši. Uvádza sa tiež, že sa o neho stará asi pätnásť až dvadsaťčlenný tím zdravotných sestier a lekárov.

Už je to oficiálne. Mayová dnes odstúpi z pozície šéfky konzervatívcov
Britská premiérka Theresa Mayová v piatok oficiálne odstúpi z pozície líderky Konzervatívnej strany, ale vo funkcii ministerskej predsedníčky zostane až dovtedy, kým nebude zvolený jej nástupca. Čítať ďalej
07 | 06 | 2019 | TASR


Jeden zo Schumacherových príbuzných médiám povedal, že sám nie je schopný pohybu, napriek tomu vraj ale nejakým spôsobom s okolím komunikuje. "Keď Michaela vezmete na invalidný vozík a posadíte ho pred krásne panoráma hôr s výhľadom na jazero, niekedy plače," uviedol zdroj s tým, že bývalý jazdec prejavuje v určitých situáciách emócie.

Jednu z posledných noviniek fanúšikom prezradil arcibiskup Georg Gänsweina, ktorý navštívil legendárneho jazdca v roku 2016. Tvrdí, že vzhľad pilota sa po nehode veľmi nezmenil. "Sedel som naproti nemu, vzal som do dlaní obe jeho ruky a pozrel sa na neho. Jeho tvár je, ako všetci vieme, typickou tvárou Michaela Schumachera. Teraz je ale trochu plnšia," citoval arcibiskupa nemecký denník Bild.