Juncker sa sťažuje - má problém s bývaním, nemá vlastné lietadlo!
05 | 06 | 2019 I Roman Suchý

V nedávnom rozhovore sa odchádzajúci šéf Európskej komisie Jean-Claude Juncker sťažoval, že počas svojej služby nikdy nedostal súkromné ​​bydlisko, takže musel žiť v hotelovej izbe, kde nebolo možné oficiálne prijímať hostí.


Jeho sťažnosti však pripomínajú skôr maniere panovníkov než demokratického politika a vysokého úradníka Európskej únie.

Politik vyjadril rozhorčenie, že na rozdiel od Donalda Trumpa mu neposkytujú súkromné ​​lietadlo, uviedol britský denník The Daily Mail, ktorý píše o Junckerovi ako o "bossovi EÚ".

Odchádzajúci predseda Európskej komisie priznal, že mu bude chýbať Angela Merkelová. Nemeckú kancelárku, ktorá má tiež v úmysle čoskoro opustiť svoj post, porovnal s "krásnym umeleckým dielom".

Britský denník zaujalo, že si Junker sťažoval, že rovnako ako predseda Európskej rady Donald Tusk nemá súkromnú rezidenciu. Počas svojej služby preto žil v hotelovej izbe s veľkosťou 50 metrov štvorcových, kde mesačný poplatok predstavoval 3 250 eur.

"Pričom si generálny tajomník NATO žije na panstve a občas nás pozýva, keď si musíme oddýchnuť. A všetci veľvyslanci majú rezidencie, poznám veľa prípadov," zdôraznil.

"Najväčším problémom bolo, že som nemohol pozvať nikoho domov. Nemôžem hovoriť s oficiálnymi hosťami, ktorí by sedeli na posteli. Na druhú stranu, vždy som bol pozvaný do ich súkromných rezidencií, "uviedol.

Politik si spomenul, ako počas vyjednávania s americkým prezidentom musel neustále sledovať čas, aby sa neoneskoril na spiatočný let. Trump stále hovoril:" Vaše lietadlo môže čakať! "Nechápal, že som nemal osobné lietadlo."

Nepreháňa to? Danko sa koncom júna opäť chystá do Ruska
Predseda Národnej rady SR a SNS Andrej Danko sa opäť chystá do Ruska. Najbližšie tam odcestuje koncom júna a pôjde o podnikateľskú misiu, ktorú organizuje s viac ako dvadsiatimi slovenskými podnikateľmi. Informovala o tom riaditeľka kancelárie... Čítať ďalej
05 | 06 | 2019 | TASR


Publikácia uviedla, že Junker nie je prvýkrát pobúrený absenciou vlastného lietadla. V roku 2014, počas volebnej kampane na post predsedu Európskej komisie, napísal na Twitteri: "Američania majú prezidentské lietadlo. U mňa nie je. Ale stále musím agitovať vo všetkých častiach Európy!"