"Domček z karát" podľa Guaidóa. Na svojom turné cestoval s vykladačom kariet
05 | 06 | 2019 I Imrich Kovačič

Venezuelský samozvaný prezident Juan Guaidó údajne cestoval vo svojej kampani aj s astrológom - vykladačom kariet. Snažil sa tým získať podporu na zvrhnutie prezidenta Nicolasa Madura.


Dopisovateľ portálu The New Yorker, Jon Lee Anderson, podrobne opisuje stretnutie s mužom menom Davíd, ktorý sa opísal ako „prezidentov astrológ“. Anderson bol ešte v marci na špeciálnej ceste vo Venezuele a Davíd ich počas celej doby sprevádzal.


Počas turné mal rozjímať nad madurovými polovojenskými oddielmi, ktoré označoval za „inkarnácie zla“. Madura označil za "diaba na Zemi“. Zároveň tvrdil, že Guaidó je potomkom indiánskeho náčelníka zo šestnásteho storočia, ktorý bojoval so Španielmi, čo majú byť poradcovia Madura. Spomína, že taktiež praktizoval „temné umenie“ Santería.


KAUZA: Finančná správa odhalila podvody na DPH známeho obchodného reťazca
Podľa riaditeľa Kriminálneho úradu finančnej správy Ľudovíta Makóa ide o prvý prípad tohto druhu. Čítať ďalej
05 | 06 | 2019 | Peter Králik/TASR

Astrológ zároveň priniesol "zaručenú správu" pre amerického prezidenta Donalda Trumpa. Andersonovi povedal, že má „čítať karty“ a že Trump bude pravdepodobne znovu zvolený v roku 2020, ale závisí od toho, či sa Venezuela „stane slobodnou“.