Polčas rozpadu OĽaNO pokračuje: Poslanec Alan Suchánek odchádza do strany Spolu
04 | 06 | 2019 I Peter Králik/TASR

Doterajší člen poslaneckého klubu OĽaNO Alan Suchánek mení politický dres. Vstupuje do mimoparlamentnej strany Spolu-občianska demokracia. Informovala o tom hovorkyňa strany Silvia Hudáčková.


TASR zmenu potvrdil aj Suchánek. V parlamente bude pôsobiť ako nezaradený poslanec. Jeho rozhodnutie je vyústením viac ako rok trvajúcej úzkej spolupráce na návrhu zásadných zmien v zdravotníctve, starostlivosti o pacientov a zdravie ľudí na Slovensku. Dokument má Spolu zverejniť v najbližších dňoch.

"Ponuka a spolupráca na tomto programovom dokumente ma presvedčili o schopnosti Miroslava Beblavého spájať odborníkov i slušné politické sily," ozrejmil dôvody svojho rozhodnutia Suchánek.

Strana Spolu má ďalší problém: Nové informácie k pozemkovej kauze primátorky Prievidze Macháčkovej!
Katarína Macháčková chce svoj pozemkový škandál čo najrýchlejšie upratať. Kauza sa naťahuje už mesiace. Komisia, ktorá ho rieši, sa snaží o detailné vyšetrenie. To sa ale Macháčkovej nepáči, tak isto ako členom zastupiteľstva, kde má väčšinu... Čítať ďalej
04 | 06 | 2019 | Roman Suchý, Zuzana Vargová


OĽaNO poďakovalo Suchánkovi za jeho pôsobenie v poslaneckom klube, zároveň priznalo, že jeho odchod nie je prekvapením.

"Vzhľadom na to, že už viac ako rok sa nepodieľal na práci nášho zdravotníckeho tímu pod vedením tieňového ministra Mareka Krajčího, sme jeho odchod očakávali," uviedlo hnutie prostredníctvom svojho hovorcu Matúša Bystrianskeho