Advokát obvinený z extrémizmu má problém. Komora mu pozastavila výkon advokácie
03 | 06 | 2019 I TASR

Predseda Slovenskej advokátskej komory Tomáš Borec v pondelok pozastavil výkon advokácie právnikovi F. P., ktorého polícia obvinila z trestného činu súvisiaceho s extrémizmom. Informovala o tom hovorkyňa SAK Alexandra Donevová. Obvinený bol totiž vzatý do väzby, čo je podľa zákona o advokácií dôvodom pozastavenia advokácie povinne, bez možnosti úvahy.


"Vecou sa bude po doručení uznesenia o vznesení obvinenia voči advokátovi zaoberať aj predsedníctvo SAK, ktoré môže pozastaviť výkon advokácie aj z dôvodu začatého trestného stíhania - ak by aj zákonné dôvody pozastavenia pominuli," dodala Donevová. Zdôraznila zároveň, že SAK rešpektuje prezumpciu neviny a odsudzuje akékoľvek prejavy extrémizmu a preukázané podporovanie a propagovanie totalitných ideológií a režimov.

Spraví si konečne rigorózku? Danko v Bielorusku rokoval o vzájomnom uznávaní diplomov
Bielorusko ponúka potenciál na spoluprácu vo viacerých oblastiach, okrem ekonomiky aj vo vzdelávaní a zdravotníctve, najmä vzhľadom na to, že Slovensku bude onedlho chýbať zdravotnícky personál. Po pondelkovom stretnutí s predsedom dolnej komory... Čítať ďalej
03 | 06 | 2019 | TASR


Polícia o zásahu voči extrémistom koncom mája informovala na sociálnej sieti s tým, že obvinila jedného muža. Vyšetrovateľ NAKA následne navrhol muža stíhať väzobne. Viaceré médiá vtedy uvádzali, že ide o advokáta F. P. Ostatné zadržané osoby boli podľa polície prepustené na slobodu.