Trump opäť kandiduje! Ohlásil kandidatúru 18. júna na Floride
01 | 06 | 2019 I TASR

Americký prezident Donald Trump svoju opätovnú kandidatúru na post prezidenta formálne oznámi 18. júna na zhromaždení v štáte Florida, ktorý bol kľúčovým pre jeho víťazstvo v roku 2016, uviedla agentúra AFP.


Trump na Twitteri napísal, že prvá dáma Melania, viceprezident Mike Pence a jeho manželka Karen sa tiež zúčastnia tejto udalosti, ktorá sa uskutoční v meste Orlando.

"Svoju kandidatúru na druhé volebné obdobie oznámim 18. júna v Orlande. Príďte na toto historické zhromaždenie," vyzval Trump.

Akcia, na ktorej Trump plánuje toto oznámenie urobiť, sa bude konať týždeň pred prvou debatou demokratických kandidátov.

Trump sa nechal počuť, že sa bude uchádzať aj o druhý prezidentský mandát, už pár hodín po svojom uvedení do úradu 20. 1. 2017. Svoj prvý predvolebný míting zorganizoval len štyri týždne na to na Floride. Na svoju kandidatúru v roku 2020 odvtedy vyzbieral už 130 miliónov dolárov (116,6 miliónov eur).

Obchodná vojna medzi Čínou a USA by mohla vážne ohroziť bojaschopnosť Pentagonu
Uprostred eskalujúcej obchodnej vojny medzi USA a Čínou sa čoraz viac spomína potenciálne eso v rukách Pekingu. Ten by mohol zákazom vývozu vzácnych nerastov, výrazne ochromiť americký vojenský priemysel bez toho, aby zaznel čo i len jeden... Čítať ďalej
01 | 06 | 2019 | Imrich Kovačič


Republikánsky prezident nateraz zameral svoju energiu a ostrú kritiku na Joe Bidena, bývalého amerického viceprezidenta a súčasného favorita na prezidentskú nomináciu Demokratickej strany pre voľby v roku 2020.

Biden, ktorý v rokoch 2009-17 asistoval prezidentovi Barackovi Obamovi, má podľa mnohých najlepšie predpoklady, aby porazil súčasného šéfa Bieleho domu.