Parkovanie pri Bratislavskom hrade bude skoro celkom zakázané!
01 | 06 | 2019 I TASR

Vodiči by mali v okolí Bratislavského hradu, ale aj Župného a Hodžovho námestia počítať so spomalenou premávkou. Upozornil na to tlačový odbor Ministerstva vnútra (MV) SR v súvislosti s Jarným zasadnutím


Parlamentného zhromaždenia NATO. Obmedzenia budú trvať do pondelka (3. 6.).
Podľa slov rezortu by si mali vodiči naplánovať dlhší čas na presun týmito úsekmi, a to najmä v čase presunu delegácií. Výrazné obmedzenia sa však neočakávajú. V okolí Hradu treba počítať aj s obmedzeným parkovaním.

Dohľad nad objektmi, v ktorých sa budú konať rokovania, bude zabezpečovať Úrad pre ochranu ústavných činiteľov a diplomatických misií MV SR. "Dotknutý bude najmä Bratislavský hrad, ktorý bude počas týchto dní pre verejnosť uzavretý," priblížil rezort vnútra.

Na Parlamentnom zhromaždení NATO bude cez víkend okolo 650 delegátov z členských a partnerských krajín Severoatlantickej aliancie a ďalších hostí z oblasti Stredomoria, ale napríklad aj Iraku a Afganistanu.

Diskutovať budú predovšetkým o otázkach bezpečnosti a obrany, ale aj o vzťahoch Ruska s NATO, hybridných vojnách či kybernetickej bezpečnosti.

ŠOK PRE MOTORISTOV: Benzín pôjde pravdepodobne skokovo s cenou hore
Posledné mesiace cena paliva veľmi nestúpala, aj keď tento rok sa zdvihla na úroveň 1,405 EUR za liter benzínu. Prudší nárast cien pohonných hmôt sa však blíži. Vplyv na ňu, bude mať zrejme nestabilná situácia na globálnom ropnom trhu.... Čítať ďalej
01 | 06 | 2019 | Imrich Kovačič