Uber vykázal za prvý kvartál stratu cez miliardu dolárov
31 | 05 | 2019 I TASR

Americký prevádzkovateľ alternatívnej taxislužby Uber Technologies oznámil za 1. kvartál tohto roka stratu. Na druhej strane, tržby zaznamenali medziročný rast o 20 %.


Spoločnosť, ktorá zverejnila výsledky prvýkrát od vstupu na burzu, uviedla, že za 1. kvartál dosiahla čistá strata 1,01 miliardy USD (907,13 milióna eur). Výsledok je tak v súlade s očakávaniami, keďže firma už skôr uvádzala, že počíta so stratou od 1 miliardy do 1,11 miliardy USD.

Na porovnanie, v rovnakom období predchádzajúceho roka vykázala spoločnosť zisk na úrovni 3,75 miliardy USD. Porovnanie však ovplyvnili mimoriadne príjmy v 1. kvartáli minulého roka v dôsledku predaja aktív Uberu v juhovýchodnej Ázii firme Grab Holding. Ďalšie financie získal Uber predajom aktív v Rusku.

Šéf americkej diplomacie Pompeo štartuje v Berlíne turné po Európe
Americký minister zahraničných vecí Mike Pompeo začína v piatok pracovný program v rámci svojej návštevy Nemecka, ktorú začiatkom mája na poslednú chvíľu odložil. Šéf americkej diplomacie bude v Berlíne hovoriť so svojím náprotivkom Heikom Maasom i... Čítať ďalej
31 | 05 | 2019 | TASR


Okrem toho do výsledkov firmy zasiahli aj zvýšené náklady spojené s prípravami vstupu na burzu. Oproti 1. kvartálu minulého roka sa náklady zvýšili o 35 %.

Tržby dosiahli 3,1 miliardy USD, zatiaľ čo v rovnakom období minulého roka predstavovali 2,58 miliardy USD. Tržby tak dosiahli hornú hranicu v rámci firmou predpokladaného pásma.