ŠOK: Nemecká islamistická strana vyhrala s 35,7% v jednom z obvodov mesta Duisburg
31 | 05 | 2019 I Zuzana Vargová

Vo tomto volebnom obvode číslo 1001 získala islamistická strana BIG 35.7 percent hlasov.


V Duisburgu je medzi obyvateľmi vysoký podiel migrantov, v niektorých okresoch dokonca prevláda moslimské obyvateľstvo. V Duisburgu, vo volebnom obvode 1001, získala islamistická strana BIG získala 35.7 percent hlasov, CDU 8 percent a SPD 17 percent.

V susedných volebných okrskoch, kde je podiel migrantov a moslimov nižší, nezískala strana BIG takmer žiadne hlasy. Vďaka tomu je celkový podiel hlasov v Duisburgu pre túto stranu stále veľmi nízky. Výsledok eurovolieb však ukazuje, ako sa mení správanie voličov, ak v niektorej zo štvrtí dominuje nejaká náboženská skupina.

USA sú pripravené sankcionovať mechanizmus obchodovania EÚ s Iránom.
Washington je pripravený uvaliť sankcie proti európskemu finančnému mechanizmu zúčtovania obchodných transakcií (INSTEX - Instrument in Support of Trade Exchanges), ktorý by umožnil pokračovanie obchodov medzi EÚ a Iránom. Takto dnes varoval... Čítať ďalej
30 | 05 | 2019 | Imrich Kovačič


Aliancia pre inovácie a spravodlivosť (BIG) bola založená v roku 2010 v Kolíne nad Rýnom. Je to jedna z prvých strán založených moslimami v Nemecku, ktorá plánuje pracovať predovšetkým pre záujmy migrantov a ich sociálnu integráciu v Nemecku.

1. novembra 2016 založil mládežnícky koordinátor strany Tolga Ozgul mládežnícku organizáciu strany pod názvom Young Alliance for Innovation and Justice (JuBIG).

Od založenia strany v roku 2010 nezískala žiadne veľké víťazné výsledky.