Nemecké médiá by mali vysvetliť, prečo zatiahli Rusko do škandálu!
31 | 05 | 2019 I Roman Suchý

Rusko vykoná doplňujúce vyšetrovanie nového politického škandálu v Rakúsku a potom bude informovať OBSE o videu, ktoré sa šíri v médiách, uviedla hovorkyňa ruského ministerstva zahraničia Maria Zacharová.


"Potom, čo sa v médiách objavili informácie, že Spiegel a Süddeutsche Zeitung dostali video s údajnou neterou ruského oligarchu a rakúskeho politika od určitej spoločnosti, ktorá ho kúpila údajne za 600 tisíc eur, a celý príbeh sa ukázal byť plánovanú provokáciou za účasti bosnianskej študentky, ktorá bola najatá za úctyhodný poplatok, by mali nemecký novinári, ktorí tento falošný projekt odštartovali, prinajmenšom vysvetliť, ako sa mohlo stať, že sa tento falošný materiál ocitol v ich rukách a úspešne ho rozbehli a doplnili dezinformáciami? "napísala Zacharová na svojej facebookovej stránke.

Komentár Jany TELEKI: Schody sa zametajú zvrchu aj v Európskom parlamente
Orbánov úspech prináša ochranu kresťanskej Európy Čítať ďalej
30 | 05 | 2019 | Jana TELEKI


"Vzhľadom k tomu, že informácie o ruskej účasti púšťali nemecké médiá na povrch, ale nie ako dôkaz, potom sa jednoznačne ukazuje, že hovoríme o zinscenovanom materiáli, ktorého povaha bola známa nemeckým publikáciám. Po ďalšom vyšetrovaní nových údajov, ktoré sa objavili, budeme informovať OBSE a ďalšie relevantné štruktúry o informačnej operácii vykonávané nemeckými médiami, " zdôraznila Zacharová.

"Samozrejme, všetky reči o tom, že materiál, ktorý sa ocitol v rukách novinárov, sa mal zverejniť, strácajú význam ak aspoň premýšľate o odvážnom boji nemeckých novinárov s fake news a zásahmi do volebných procesov," napísala s iróniou.

"Hlavná otázka však zostáva otvorená: Kto tak hrubo zasiahol do vnútorného politického života v Rakúsku a využil "nezávislú" nemeckú tlač ako nástroja. Európa, prebuď sa!" napísala Zacharová.