Je rezignovaný a uzavretý. Má pocit obrovskej ukrivdenosti, pocit, že ho chcú zradiť, hovorí sa o Ficovi
31 | 05 | 2019 I Zuzana Vargová

 Robert Fico odcestoval do Izraela, kde sa zveril do rúk lekárov pre svoje verejne známe problémy so srdcom. O svojom odchode ale neinformoval všetkých členov vedenia strany Smer-SD.


Denník Pravda priniesol exkluzívne informácie o tom, že predseda strany SMER-SD Robert Fico odcestoval pre zdravotné problémy do Izraela. Tieto informácie ale niektorí členovia strany nevedeli. "Odletel do Izraela. Zveril sa do rúk tamojším najlepším kardiológom. Potrebuje, aby mu poradili a pomohli s jeho verejne známymi problémami so srdcom," uviedol nemenovaný zdroj zo Slovenska.  Informáciu potvrdila aj izraelská strana, pričom dodali, že o pobyte Roberta Fica v krajine bol informovaný aj izraelský premiér Benjamin Netanjahu.

Predseda strany Smer-SD už v minulosti podstúpil operáciu na Slovensku, kedy bol liečený odborníkmi v Národnom ústave srdcových a cievnych chorôb v Bratislave.

Érsek konečne prehovoril. Máme nové informácie o úseku D1 Višňové
Inventarizácia na úseku D1 Lietavská Lúčka – Višňové – Dubná Skala má byť ukončená tento týždeň. Zainteresované strany by mali v blízkom čase podpísať zmluvu o dokončení inventarizácie. Uviedol to v piatok minister dopravy Árpád... Čítať ďalej
31 | 05 | 2019 | TASR


TV JOJ zisťovala, či členovia strany Smer-SD vedia o momentálnom pobyte Roberta Fica v zahraničí. "Je mi známe, že tento týždeň je Robert Fico mimo republiku, viac ale neviem. Nič som nepočul, takže sa určite nič nedeje, " informoval podpredseda Smeru, Miroslav Číž. "Nemám informácie, ani neviem, že je mimo," povedal Martin Glváč, podpredseda NR SR. Robert Kaliňák sa zatiaľ k situácii nevyjadril a hovorca Smeru-SD Ján Mažgút, ako sám povedal, sa k situácii vyjadrovať nebude.

Podľa Denníka N bol Róbert Fico posledné týždne vo zvláštnom psychickom rozpoložení.

„Je rezignovaný a uzavretý. Má pocit obrovskej ukrivdenosti, pocit, že ho chcú zradiť,“ hovorí o Ficovi jeden zo známych členov strany. „Veľa vecí, ktorými by sa v minulosti zaoberal, už vypúšťa.“, informoval denník.

NA PULZE DŇA: Ďalším členom Kočnerovho komanda je policajný vyšetrovateľ v Bratislave
TV Markíza odhalila, že Jána Kuciaka a ďalších novinárov pre Kočnera sledoval aj muž, ktorý je teraz policajným vyšetrovateľom. NAKA ho už údajne vypočula - tvrdil, že si myslel, že robí pre tajnú službu. Čítať ďalej
31 | 05 | 2019 | Roman Suchý


„Starý dobrý Fico“ sa so spolupracovníkmi často stretával, alebo s nimi aspoň často telefonoval a písal si  SMS správy. Teraz komunikuje výrazne menej. Na mnohé SMS a telefonáty ani neodpovedá.

Stále však platí, že na ľudí nekričí, ani keď sa rozčúli alebo je nespokojný – tak to bývalo aj v minulosti.

Súd vytýčil termín pojednávania s Marianom Kočnerom a Pavlom Ruskom v kauze zmeniek
Bratislava 31. mája – Špecializovaný trestný súd v Pezinku vytýčil termín prvého hlavného pojednávania s podnikateľom Marianom K. a bývalým riaditeľom televízie Markíza Pavlom R. v kauze televíznych zmeniek. Čítať ďalej
31 | 05 | 2019 | TASR


Otvorené konflikty nie sú jeho štýl a nevyhľadával ich predtým ani teraz. Aj súčasný problém v Košiciach sa zrejme pokúsi „nechať vyhniť“, predpokladajú ľudia, ktorí ho dobre poznajú. Neočakávajú, že by sa predčasne vracal z dovolenky.

Práve odchod do Izraela mnohí pokladajú za zlomový moment. Väčšina strany a vedenia ani netušila, že tam je.